Schoonmaakacties in het kader van de Landelijke Opschoondag

Foto: Pexels

De Landelijke Opschoondag op zaterdag 24 maart is een leuke en laagdrempelige manier om meer bewustzijn rondom zwerfafval te creëren.

De schoonmaakacties in het kader van de Landelijke Opschoondag
Bewoners en buurtcentra maken op deze dag sàmen de buurt schoon. Zo levert de Landelijke Opschoondag, naast een schone omgeving, ook veel gemeenschapsgevoel en gezelligheid op. Het is een mooi evenement om aandacht te vragen voor een schoon Etten-Leur. Natuurlijk helpt de gemeente mee met het opruimen van het zwerfafval. En wordt ieders inzet enorm gewaardeerd!

Overzicht van acties in Etten-Leur
Er zijn meerdere schoonmaakacties in aanloop naar de Landelijke Opschoondag.

  • Brede School De Vleer en OBS De Springplank
    Ca. 90 leerlingen, 10 hulpouders en leerkrachten van Brede School De Vleer en OBS De Springplank houden op 22 en 23 maart een schoonmaakactie aan de Kraanvogel 22 in Etten-Leur. De groepen 4 t/m 8 hebben de afgelopen 4 weken het thema Milieu behandeld op school. Om de kinderen bewust te maken van afval om hen heen, en ieders persoonlijk aandeel in actief burgerschap, wordt daarom met deze groepen een schoonmaakactie/prikactie gehouden in een stuk van de wijk rondom de school.
  • IKC De Vincent
    Op 23 maart om 13.00 uur is er een schoonmaakactie van groep 6 van IKC De Vincent aan de Lambertusstraat 5 in Etten-Leur. (19 leerlingen)
  • Vanaf De Gong en Turfschip
    Zaterdag 24 maart om 10.00 uur houden wijkbewoners van wijk Grauwe Polder, vanaf de Gong, een schoonmaakactie. Om 09.45 u is er een schoonmaakactie bij het Turfschip. Het Zwerfafval Preventie-team (ZAP-team) Schoenmakershoek en een vertegenwoordiging van het college is hierbij aanwezig. Het ZAP-team is aanwezig om koffie te schenken met iets lekkers erbij.

Opruimmateriaal aanwezig
Bij alle acties voorziet de gemeente Etten-Leur de leerlingen en inwoners van materialen om het restafval op te ruimen. De gemeente haalt het afval ook op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen