Dag van de 1000 Voorbeelden

Foto: Pexels

Morgen, donderdag 29 maart, is de Dag van de 1000 Voorbeelden. Tijdens deze landelijke dag, gaan werkgevers uit het bedrijfsleven en de publieke sector van Brabant en Zeeland, in gesprek met overheden en collega-ondernemers. Want, zo is het uitgangspunt: ervaringen uit de praktijk zijn de beste manier om anderen te inspireren en elkaar verder te brengen.

De centrale vraag tijdens deze gesprekken is: wat doen werkgevers en overheden op dít moment om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk te helpen? Maar ook: op welke gebieden valt er nog winst te halen? Brabantse werkgevers zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden daarom banen aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vooral het bedrijfsleven scoort goed als het gaat om de gestelde doelen in de zogenaamde Banenafspraak.

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om mensen informeren over de in 2013 gemaakte Banenafspraak. Deze afspraak werd destijds gemaakt tussen overheid en werkgevers- en werknemersorganisaties en heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Elke regio ondersteunt ondernemers bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te raken. Deze ondersteuning is er zowel op financieel gebied, als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Voor meer informatie en inspirerende verhalen over dit mooie initiatief ga je naar www.participerenloont.nl of kun je contact opnemen met Annemieke Heinen van VNO-NCW West-Brabant op 013-2050009 of 06-14640128 of stuur een mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen