Coalitieonderhandelingen tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur beëindigd

Foto: redactie

APB nodigt op dit moment Ons Etten-Leur niet meer uit voor het vervolg van de coalitieonderhandelingen. De reden hiervoor zijn twijfels bij het APB of de samenwerking tussen deze partijen het 4 jaar zou redden.

Bespreking proces
Vertegenwoordigers van de 3 fracties zijn een twee keer het gesprek aangegaan. Gezien het verloop van deze bijeenkomsten, heeft procesbegeleider Frans Dingenouts afgelopen zaterdag 14 april de lijsttrekkers uitgenodigd om het proces tot dat moment te bespreken.

Partijen in goed overleg uit elkaar
Hieruit werd duidelijk dat er te veel twijfels zijn over een succesvol verder verloop van de onderhandelingen. De drie partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Al vindt Lia Boeren van Ons Etten-Leur het wel jammer.

Meer mogelijkheden vanuit coalitie
Lia Boeren : ” Ik vind het echt ontzettend jammer, dat we niet vanuit de coalitie de kans krijgen om echt iets te kunnen veranderen voor de inwoners. Er zijn heel veel taken binnen sociale zaken naar de gemeente overgebracht. Dat is opgezet, maar nu is het de tijd om die te verbeteren en aan te scherpen. Uiteraard deden we dat en blijven we dat doen vanuit de oppositie, maar als onderdeel van de coalitie zagen we nog meer mogelijkheden.

Het is zonde dat we niet meer verder mogen, net nu de onderhandelingen de inhoudelijke fase in gingen. We staan open om terug aan te schuiven bij de onderhandelingen, maar dan wel als alles open en eerlijk vanaf het begin besproken wordt.”

Openbare bijeenkomst coalitieproces
Er zullen geen verdere onderhandelingen plaatsvinden tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur. Op donderdag 19 april is er om 19:30 in het vergadercentrum in het oude raadhuis een openbare bijeenkomst over het vervolg van het coalitieproces. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen alle 8 fracties in de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen