De drie nieuwe wethouders van Etten-Leur

Foto: Gemeente Etten-Leur

De drie nieuwe wethouders van Etten-Leur zijn bekend. Zaterdagochtend 19 mei heeft het drietal zich gepresenteerd: Kees van Aert (APB), Jan van Hal (CDA) en Martin van der Bijl (VVD). Er is gekozen voor 3 wethouders, om uitvoering te geven aan het raadsprogramma ‘Samen maken we Etten-Leur’.

Van Aert krijgt de portefeuilles openbaar gebied, verkeer en vervoer, water, afval, milieu onderwijs, sport en natuur. Van Hal gaat zich buigen over Ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting, cultuur, toerisme, recreatie, grondbedrijf, accommodaties, vastgoed en financiën. Van der Bijl wordt verantwoordelijk voor economische zaken, sociaal domein en wijkgericht werken.

Jan van Hal neemt wel op uiterlijk 1 januari 2020 afscheid, dan gaat hij met pensioen. Van Hal is van de drie de enige die terugkeert uit het vorige college. Omdat de twee andere wethouders nieuw zijn en ook de burgemeester van Etten-Leur nog maar vijf maanden op haar plek zit, is ervoor gekozen om te starten met één ervaren wethouder. Het CDA zal tijdig met een voorstel komen voor de opvolging van Van Hal.

Martin van der Bijl zal dus namens de Etten-Leurse VVD fractie plaats nemen in het college. Volgens fractievoorzitter Frank Vrolijk is Martin de meest geschikte kandidaat op dit moment. “Gezien zijn leeftijd is hij ook zeker een man voor de toekomst. Martin is qua leeftijd de jongeling binnen het trio wethouders. Hij heeft er al 6 jaar gemeente raadslidmaatschap op zitten en maakt al 12 jaar deel uit van de fractie van de VVD in Etten-Leur.” Van der Bijl geeft aan dat hij blij is met het vertrouwen dat de fractie in hem stelt. Hij heeft er zin in om samen met het college en de gemeenteraad de belangen van Etten-Leur en haar inwoners te vertegenwoordigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen