Onderzoek naar botontkalking bij CentrumFIT

Foto: Els Droogers

Op zaterdag 16 juni kun je bij CentrumFIT, in het nieuwe zwembad Banakker, de botdichtheid in je lichaam laten meten. Dit gebeurt om botontkalking op te sporen, wat al vanaf je vijfendertigste voor problemen kan zorgen.

Tijdig onderzoek kan veel duidelijkheid geven

Steeds meer mensen krijgen op latere leeftijd osteoporose. Dit is een aandoening waarbij de botten brozer worden en steeds makkelijker breken. Een hielscan kan laten zien of je botontkalking hebt en zo een grotere kans op botbreuken. Jaarlijks breken ruim 15.000 Nederlanders een heup.

Loop jij extra risico?

Extra risicofactoren voor botontkalking zijn: roken, veel stress, alcoholconsumptie, medicijngebruik, leeftijd (40+), overgang, weinig lichaamsbeweging, onvoldoende zonlicht, laag lichaamsgewicht, maag-/darmproblemen, stofwisselingsziekten, osteoporose in de familie.

Consult bij CentrumFIT

Het consult bestaat uit een vragenlijst, hielscan met direct de uitslag en advies (geen verkoop) en duurt in totaal vijftien minuten. Je dient je vooraf bij CentrumFIT aan te melden. Het telefoonnummer is 076-8200345. De hielscan vindt plaats op de locatie Banakker, Parklaan 12.

De kosten voor het consult zijn 47,50 euro. Het consult wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket met “Natuurlijke zorg of alternatieve zorg”. Kijk voor de voorwaarden en kosten op www.osteocontrol.nl of vraag ernaar bij inschrijving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen