Alzheimer Café Etten-Leur

Foto: Pexels

Op donderdagavond 19 juli vindt er aan Woonzorgcentrum Kloostergaard aan de Bisschop Molenstraat 272 tussen half acht en negen uur een bijeenkomst plaats in het Alzheimer Café. Tijdens deze bijeenkomst zal een mantelzorger spreken uit eigen ervaring. De belasting van mantelzorgers voor mensen met dementie is de afgelopen jaren toegenomen. Partners van thuiswonende mensen met dementie zijn het zwaarst belast.

Mantelzorgers die samenwonen met en zorgen voor een persoon met dementie voelen zich vaak tamelijk belast tot overbelast (59%). Ruim één op de zes mantelzorgers voelt zich zelfs overbelast of zwaar belast. Vaak gaat het daarbij om de partners. De ervaren belasting neemt toe naarmate men meer uren per dag voor de dierbare zorgt. Veel mantelzorgers hebben hier een dag en nacht taak aan.

Een veel gehoorde opmerking is, dat de omgeving niet snapt wat dementie is. Hierdoor ervaren mantelzorgers soms weinig begrip en ondersteuning van de buurt en de familie.

Ben jij mantelzorger en herken je dit of heb je behoefte om lotgenoten te ontmoeten, loop dan gerust vanaf zeven uur binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen