Vanaf december rijdt buurtbus 215 niet meer langs de Kerkwerve

Foto: Pexels

Met ingang van de nieuwe dienstregeling, die in december ingaat, gaat Buurtbus Lijn 215 in Etten-Leur niet meer langs de Kerkwerve. Door deze wijziging kunnen ouderen die in de buurt van de Kerkwerve wonen, minder makkelijk gebruik maken van de buurtbus. De dichtbij zijnde opstapplaats is dan aan de Rode Poort.

 

De aanleiding om de route van de lijn te wijzigen, is de inrichting van een 30 kilometer per uur zone, inclusief drempels op de Kerkwerve. De buurtbusvereniging en vervoerder Arriva hebben daarbij aangegeven, dat er vanwege de 30 kilometer per uur zone inrichting, per uur te weinig tijd overblijft voor een pauze voor de chauffeurs. Zij hebben per uur tien minuten pauze en na dit uur rijden ze de route opnieuw.

 

De gemeente heeft de verplichting om ten aanzien van de verkeersveiligheid een 30 kilometer per uur zone op een bepaalde manier in te richten. Als ze dit niet doen en maar beperkte maatregelen treffen, is de kans groot dat er veel te hard gereden wordt. Dit zal de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen niet ten goede komen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen