Goeddoener en accordeonist Juul krijgt boete

Foto: Facebook Juul Accordeon

Ook op dit medium hebben wij dit jaar regelmatig bericht over straataccordeonist Juul Bouman. Eerder dit jaar werd de goeddoener bekogeld met eieren, omdat hij volgens sommige omwonenden zou zorgen voor (geluid)overlast. Sinds die tijd is de verhouding tussen Juul en de gemeente regelmatig op scherp gezet. Gisteren was het weer raak; Juul werd door de politie beboet met maar liefst 150 euro, toen hij bij de Moeierboom zijn met geliefde accordeonspel het straatbeeld wat opfleurde. Juul was in de veronderstelling, dat hij bij de Moeierboom mocht spelen, echter dat blijkt niet zo te zijn. De eerder gestuurde brief van de gemeente hierover, blijkt niet meer geldig. En hiermee gaat de soap rond Juul en de gemeente, het zoveelste hoofdstuk in.

Juul is een goeddoener; met zijn accordeonspel verzamelt hij geld in voor zieke kinderen. Eerder kregen hij en zijn vrouw Truus een Koninklijke onderscheiding, omdat ze honderden zieke en gehandicapte mensen uit Etten-Leur en omstreken een reisje naar Lourdes hebben gegeven.

Het is erg jammer, dat de gemoederen tussen Juul en de gemeente zo hoog zijn opgelopen. De gemeente erkent het feit, dat velen geraakt en geroerd zijn door deze hele situatie. Eerder liet de gemeente aan Juul weten, dat hij mag spelen als hij een vergunning heeft. Juul is het hiermee niet eens, niet in de laatste plaats omdat hij zich moet conformeren aan diverse voorwaarden rond die vergunning; hij mag uitsluitend op vier locaties spelen, op bepaalde tijdstippen en maximaal een half uur lang. Maar Juul wil van deze voorwaarden niets weten en wordt er stil van.

De gemeente heeft laten weten, dat de deur voor Juul open staat – het aanbod om te mogen spelen mét de vergunning blijft. De vraag is of het betuttel van de (semi)overheid in deze, Juul niet lam heeft gemaakt. Wellicht zou het de gemeente sieren, heel af en toe eens buiten te lijntjes te kleuren, in plaats zich vast te houden aan regels.

 

Wordt waarschijnlijk vervolgd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen