Esther stelt haar doelen bij in de 18e week van De Afvalrace

Foto: Pexels

In eerste instantie had ik mijn einddoel, wat ik wilde gaan behalen in april, was 20 kg minder. Echter ben ik me wel bewust dat ik dat niet ga halen. Dat vind ik wel erg jammer, maar na april blijven we doorgaan om het doel te gaan behalen. Mijn nieuwe doel gaat zijn 15 kg. Volgens Patricia moet ik dat wel kunnen gaan halen.

Aanpassen van mijn doel
Op zich ook niet verkeerd natuurlijk. Daar moet ik gewoon erg blij mee zijn. Tijdens andere afvalpogingen ben ik nooit verder dan 11 kg gekomen en daarna stopte het afvallen altijd, dus als ik deze grens ga halen, staat de deur weer open om mijn doel weer te gaan aanpassen. Ik denk dat het mens eigen is om steeds meer te willen, maar tevreden te zijn met wat je al gehaald heb, dat moet ik nog leren. Ik weet dat ik voor mijn gevoel meer had moeten kunnen afvallen, maar wetende dat mijn eetpatroon en denkwijze wel veranderd is. Dat is voor mij een stap welke ik nooit gedacht had te behalen.

Waar ga ik me op richten:
Zorgen dat mijn eetpatroon blijft zoals ik het me nu heb aangeleerd, dus ontbijten, lunchen en dineren en gezonde tussendoortjes en natuurlijk genoeg drinken. Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk geen moeite meer mee heb om te ontbijten, wat eerder erg onnatuurlijk voor mij aanvoelde, merk ik nu dat ik ’s morgens wakker wordt met trek. Dus dat zorgt er ook voor dat ik ga eten. Ik heb dingen leren te eten die ik eerder niet gedacht had ooit te gaan eten, zoals havermout. Verder wil ik blijven bewegen, minstens 30 minuten per dag. Ik voel me hier goed bij. Even tijd voor mezelf. Ook wil ik mijn conditie verder gaan verbeteren en mijn spieren nog sterker maken. Als er een sportles niet doorgaat, dan mis ik dat wel. Als ik dat zo schrijf, weet ik ook dat ik dat in het begin van het traject nooit zou durven denken!

Dipje
Ik heb afgelopen week een dipje gehad, omdat ik zo mijn best heb gedaan, maar qua gewicht is er bijna niets veranderd. Maar Anita en Patricia beuren me op en dat ik blij moet zijn met wat ik al behaald heb. Dat het de volgende week wel weer te zien zal zijn op de weegschaal. Dat ik gewoon door moet gaan en proberen dit gevoel los te laten. Dat is een mooi streven voor volgende week en de aankomende weken.

Tot volgende week!

Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Wil je aanwezig zijn bij de finaledag op 5 april of deelnemen aan de kookworkshop? Schrijf je hiervoor dan in!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen