Esther host haar snacks weg in week 21 van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

Afgelopen week en weekend Carnaval…. In eerste instantie zou ik niet gaan, maar het bleef kriebelen, zeker na de carnavalstraining op vrijdag avond. Anita en ik hebben een training in carnavalskleding en op carnavalsmuziek gehad, dus het was helemaal in stijl. Ik kan het iedereen aanraden, erg leuk!

Hossen
Dus toch afgelopen zondag naar de optocht in mijn geboortedorp geweest, samen met mijn vriendin. Wat hebben we plezier en lol gehad. Qua alcohol heb ik er zeker rekening mee gehouden, ook omdat ik nog terug moest rijden, dus was een goed excuus. Wel heb ik en friet en een nasibal gegeten, maar voor een keertje moet dat kunnen zeker met het hossen erbij. Mijn 10.000 stappen heb ik zeker gehaald, wel voor meerdere dagen tegelijk hahaha, dus qua beweging heb ik zeker genoeg gehad. Had het zeker niet willen missen. En nu weer aan het werk. Dat heb je als je vergeet vrij te vragen.

Trainer aan het woord
Verder is deze week de trainer aan het woord over mij. Ik moet zeggen dat ik trots ben op wat er over mij geschreven is. Patricia dank je wel en ik hoop de 17.5 kg te halen op 5 april. We gaan er in ieder geval voor!

Trainer Patricia:”In het begin was er bij Esther heel veel twijfel of ze de trainingen wel aan zou kunnen en of het afvallen zou lukken. Want dat had ze al zo vaak geprobeerd. In het begin had ik snel door wat ze kon en haar enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft er voor gezorgd dat het ook tot het gewenste resultaat heeft geleid.
Ze is altijd op de training en volgt trouw de voedings- en trainingsadviezen op.

Qua trainen zie ik ze sterker en fitter worden. Ik bouw de intensiteit en zwaarte van de oefeningen geleidelijk op en daardoor kan ze het prima aan. Haar lichaam biedt af en toe weerstand en met behulp van de tips van de fysio passen we de oefeningen aan, zodat ze het gewenste resultaat bereikt. In januari had ik een actie om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten of 30 minuten aan 1 stuk te bewegen. Esther deed hier enthousiast aan mee en wist dit vol te houden. Ze beweegt nu nog steeds 30 minuten per dag. Dat vind ik zo knap van Esther, ze doet het gewoon en gaat door. Al met al zie ik haar fitter en stralen.

Toch was en is de voeding een strijd. We zijn er nu wel en het resultaat mag er wezen. Ze bleef door gaan want ze wilde zo graag afvallen en baalde als er niets of maar 200gr af was. Wat ik me voor kan stellen als je veel verleidingen hebt weten te vermijden. Haar doorzettingsvermogen wordt beloond en patronen zijn doorbroken. Ze is nu in totaal 15,5 kilo kwijt, het vet% is aanzienlijk verlaagd en de spiermassa is toegenomen. Wat als voordeel heeft dat haar stofwisseling in rust verhoogd is.

We hadden een doel gesteld van 15 kilo, waarbij ze aangaf dat het haar nog nooit gelukt is om meer dan 10 kilo af te vallen. Nu is het al 15,5 kilo met nog 4 weken te gaan. Wat zal het eindresultaat worden. Ik schat 17,5 kilo. Nu moet ik ook weer niet overmoedig worden.

Esther is een toppertje die doorzet en niet snel tevreden is. We gaan de laatste weken knallen. Zodat ze wel tevreden is.”

Met sportieve groet, Patricia

Tot volgende week!

Groetjes, Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen