Esther eet vier gangen bij Kookstudio Breda in week 22 van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

Twee weken geleden hebben we vanuit Enforce / De afvalrace en kookstudio Breda een kookworkshop aangeboden gekregen. Vooraf wisten we niet wat we zouden gaan koken en hoe de avond ingekleed zou gaan worden.

Ieder tafel een ander gerecht
Toen we aankwamen bij Kookstudio in Breda, stonden er al vier grote tafels gedekt klaar. Uiteindelijk werden de gerechten per tafel verdeeld, dus een tafel maakte het voorgerecht, onze tafel maakte de soep, andere tafel het hoofdgerecht en de laatste tafel het nagerecht. Tijdens het bereiden hebben we veel lol gehad. Ondanks dat we elkaar bijna nooit zien, lijkt het wel of we elkaar al een tijd kennen, komt denk ik door de wekelijkse vlogs en blogs.

Wat hebben we, met alle kandidaten van de afvalrace gemaakt?
Voorgerecht: scholfilet met quinoa, doperwten, hangop, geroosterde tomaat en groene salade.
Soep: Pastinaaksoep met oesterzwammen en lenteui.
Hoofdgerecht: Diamanthaas met geroosterde groenten en linzen.
Nagerecht: duo van smoothies (rood fruit en mango-banaan) en gemengd fruit.

Veel eten, weinig calorieën
Nu zal je denken afvallen en dan een 4-gangendiner, hoe kan dan? Nu dat vroeg ik me ook af. Uiteindelijk waren het voor mijn gevoel best wel flinke porties, omdat je niet gewend bent om zoveel te eten, maar uiteindelijk waren het gerechten met lage caloriewaardes, dus door dit meegemaakt te hebben weet je dat je toch veel kan eten. Ik zelf vond niet alles even lekker en heb gerechten gegeten die ik anders niet of nooit zou eten, dus heb zeker veel geleerd. Het was een gezellige en bijzondere avond. Kookstudio Breda, dank je wel!

Nog ff knallen
Tjee, als ik terugkijk naar het begin van de afvalrace en naar nu, dan kan ik toch wel zeggen dat de tijd erg snel is gegaan. Ik heb veel geleerd over de verschillende voedingsmiddelen, maken van gezonde keuzes en dat sporten WEL leuk kan zijn. In het begin had ik gehoopt meteen een lijst te krijgen met wat en wanneer de bepaalde voedingsmiddelen moest eten, maar dit was niet het geval. We kregen een app. En daar moesten we zelf op zoek naar de juiste verhoudingen qua koolhydraten, vetten en eiwitten. In het begin vond ik dat erg lastig en wilde ik een lijst, maar nu snap ik het. Door zelf op zoek te gaan naar wat je lekker vindt en wat goed voor jouwzelf werkt, ben je beter in staat om de veranderingen vol te houden. Eigenlijk gaat het niet over volhouden, maar je meet je een andere levensstijl aan. Voor de afvalrace at ik pas op tijden dat ik honger had, nu hou ik me aan het patroon van ochtend,- middag en avondeten en de tussendoortjes. Ik moet zeggen dat ik me hier goed bij voel en het kost me niet eens moeite. Ik weet zeker dat ik dit gewoon blijf doen ook na de afvalrace.

Het einde van de afvalrace is voor mij nog niet het einde
Ik ga zeker door tot ik mijn gewenste gewicht heb behaald. Wat gedurende de jaren van afvallen als een niet haalbaar doel leek te zijn, komt het nu toch wel eindelijk in zicht. Wat ben ik blij dat ik hier aan mee heb mogen doen. Ik kan het iedereen aanraden!

Uitnodiging Finaledag
Verder wil ik jullie allemaal uitnodigen voor de finaledag op 5 april 2019. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de resultaten van mij en mijn medekandidaten, schrijf je dan in voor de finale via volgende link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-finale-de-afvalrace-2018-2019-56118880081. De entree is gratis, maar de consumpties zijn voor eigen rekening. See you on 5-4-2019.

Groetjes, Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen