Esthers finaledag van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

Mijn laatste blog van de 180 dagen afvalrace, beetje verdrietig dat het voorbij is.

Verrassing BlizzerZ
In mijn vorige blog had ik jullie vertelt dat ik nog een verrassing zou krijgen en niet wist wat dat was. Ik moest om 10.00 uur in Ulvenhout zijn, en daar werd het duidelijk. Ik mocht kleding gaan uitkiezen voor de afsluitavond. We gingen een boetiek in, eentje waarvan ik vroeger altijd dacht. Hier hoef ik niet in te gaan, want mijn maat hebben ze toch niet… Maar nu heb ik kleding gekregen wat zelf niet eens het grootste maatje is in de winkel! Dat is toch wel even wennen. In mijn gedachten heb ik nog steeds een andere maat kleding nodig. Het idee dat ik nu ook andere kleding aan kan is wel even wennen. Ik heb er verschillende setjes gepast en uiteindelijk kon ik niet kiezen. Ik heb van BlizzerZ een mooie jurk gekregen en zelf heb ik nog een rok en blouse gekocht. Uiteindelijk was het nog een verrassing wat ik op de feestavond zou gaan aandoen.

De finaledag vrijdag 5 april 2019 van De Afvalrace
Zoals jullie hebben kunnen lezen zouden we rond 12.00 uur opgehaald worden, in onze feestkleding en moesten we onze sportkleding meenemen. Verder wisten we niets. Om 12.00 uur kwam Patricia mij ophalen en zijn we Anita op gaan halen. Daar hebben we al wat foto’s gemaakt van onze feestoutfits Eerst zijn we naar Ici paris gegaan in Etten-Leur waar we beide zijn opgemaakt. Voor mij was dat nogal een dingetje, omdat ik me bijna nooit opmaak. Ik wilde niet zo’n hele plamuurlaag op mijn gezicht en het een beetje natuurlijk houden, gelukkig hebben ze daar naar geluisterd en voelde ik me wel erg speciaal erna. Hierna zijn we naar Ulvenhout gereden waar onze haren zijn gedaan. Hierna hebben we een fotoshoot gehad, de foto’s heb ik nog niet gezien (op één na op de avond zelf), maar ben wel erg benieuwd. Na de fotoshoot hebben we een interview van Scooperz gehad over de gehele afvalrace periode, hoogte-en diepte punten en wat het meeste veranderd is in je leven en natuurlijk een lief woordje over onze trainster. Na het interview hebben we geborreld met alle andere afvalrace kandidaten en alle trainers. Na de borrel gezamenlijk gegeten en daarna begon de langverwachte feestavond.

De feestavond
Alle genodigden stonden al in de feestzaal en wij stonden achter het podium. Jawel, jullie lezen het goed: Podium. De mensen die mij goed kennen weten dat dat niet iets is voor mij en in de belangstelling staan ook niet. Maar deze avond ontkom ik er niet aan. Iedereen zegt dat we er vooral van moeten genieten, omdat we er erg hard voor gewerkt hebben. Iedereen is allemaal zo lief. Eric van Enforce stelde iedereen voor en er is een powerpoint gemaakt van onze ‘reis’ van toen naar waar we nu zijn. Daarna mochten we het podium op en vertelde onze trainster Patricia hoe we de reis gemaakt hadden en enkele bijzonderheden, daarna stelde Eric nog wat vragen en mochten we ons laten zien over de catwalk. Wat een bijzondere ervaring.

Vervolg
De finale dag is een mooie afsluiter van de bijzondere reis die we gemaakt hebben. Mijn eetgewoontes zijn veranderd, mijn kijk op sporten en mijn energie is zeker veranderd. Hierin ken ik mezelf niet meer terug. En nu alleen, zonder de afvalrace, gaan we verder. Anita en ik blijven samen sporten. Ik heb mijn uiteindelijke doel nog niet gehaald, maar ben erg gemotiveerd om dat wel te gaan halen. De afvalrace ga ik wel missen. Het bloggen en het vloggen denk ik niet, maar ik denk wel dat het uiteindelijk ook geholpen heeft om je veranderingen en hoogte- en dieptepunten te beschrijven, zodat je er ook even bij stil staat wat je allemaal aan het doormaken bent. Het is ook leuk om het van de andere afvalrace kandidaten te lezen en dat we allen tegen dezelfde zaken aanliepen. Ook de wekelijkse filmpjes van alle kandidaten goed gecompileerd door Scooperz, was altijd leuk om naar te kijken.
Ik kijk als een tevreden mens, verrijkt aan informatie en nieuwe mensen om me heen. Ik hoop dat ik mensen heb kunnen inspireren met mijn verhaal en denk dat als ik het kan, jullie het zeker kunnen. Ik heb dit ook vaak gelezen en gedacht: jaja dat zal wel, maar echt, denk eraan dat je het waard bent om te veranderen.

Dank je wel
Enforce en De Afvalrace, dank je wel voor deze beleving, eentje die ik nooit vergeten zal. Patricia dank je wel voor je tomeloze inzet en energie, je leuke en afwisselende trainingen. Je inzichten in mijn eetgewoontes en het samen zoeken naar wat zou helpen voor mij. Je motiverende woorden, leuke en gekke ideeën voor de trainingen en ja, je extra steuntje in mijn rug op momenten dat ik weer niets was afgevallen. Door dit alles bleef ik gemotiveerd.
Verder wil ik alle personen bedanken die deze reis voor mij/ons mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie was ik niet zo ver gekomen dan waar ik nu ben. Nogmaals dank!

Dan rest mij alleen nog te zeggen: “dank jullie wel allemaal voor het lezen van mijn blogs!”

Groetjes,

Esther

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen