Crowdfundingsactie voor 9-jarige Ksenia uit Etten-Leur

Voor de 9-jarige Ksenia Putter uit Etten-Leur is een crowdfundingscampagne gestart. In Nederland is Ksenia uitbehandeld en nu hebben vijf moeders van vriendinnen van Ksenia een actie gestart om geld op te halen voor een behandeling in New York.

Het streefbedrag is 70.000 euro en inmiddels zijn de eerste duizenden euro’s opgehaald via de actiepagina op doneerdoel.nl. Mocht er geld over zijn na de behandeling, zal dit geschonken zal worden aan Stichting Semmy en/of Kika.

Diagnose hersenstamkanker

Op 15 februari 2019 heeft Ksenia Putter de diagnose hersenstamkanker gekregen. Ze heeft 6 weken radiotherapie en daarbij ook nog experimentele medicatie in het Maxima Medisch Centrum voor kinderoncologie in Utrecht gehad.

Tussen de behandelingen door wilde Ksenia (samen met haar ouders en tweelingbroer) een zo normaal mogelijk leven leiden. Tijdens de zes weken van bestralingen kwam Ksenia dan ook geregeld ’s ochtends naar school en kreeg dan ’s middags radiotherapie. Ook tijdens de ‘koningsspelen’ op school op 12 april 2019 was ze van de partij. Ze is ook op het kinderfeestje van een goede vriendin van haar geweest en op 17 april 2019 vierde ze zelf haar 9e verjaardag met vriendinnetjes, waar ze erg van genoten heeft.

Ksenia is een ontzettend sterk en moedig meisje, dat ondanks haar ziekte en de ongemakken en vermoeidheid die dit met zich meebrengt, gewoon doorgaat. Daar kunnen wij alleen maar heel veel bewondering voor hebben en een voorbeeld aan nemen.

Helaas bleek uit een MRI-scan op 9 april 2019 dat de tumor in plaats van kleiner, juist groter is geworden. In Nederland is Ksenia inmiddels uitbehandeld. Op dinsdag 23 april 2019 vloog Ksenia samen met haar ouders en tweelingbroer naar New York vliegen om deel te nemen aan een zogenaamde ONC201 trial (bij NYU Langone Health). Om dit te kunnen financieren is er heel veel geld nodig en hebben zij onze en jullie hulp hard nodig!

Dus bij dezen het verzoek om een donatie te doen, zodat Ksenia in New York geholpen kan worden en alle medische en reis- en verblijfskosten betaald kunnen worden. Ieder bedrag is natuurlijk van harte welkom! Bij vragen of aanvullende ideeën om de inzamelingsactie te ondersteunen, zijn wij (5 mama’s van haar vriendinnen) te bereiken via: [email protected]

Alvast ontzettend bedankt voor uw bijdrage! En delen van de actie zou heel fijn zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen