Etten-Leurse Ksenia Putter (9) overleden

Foto: Crowdfunding doneerdoel.nl

Ksenia Putter is afgelopen weekend overleden. Woensdag zal ze in besloten kring begraven worden.

Ksenia is zaterdag 17 augustus op 9-jarige leeftijd overleden, zo laat de familie weten. Woensdagmiddag 21 augustus wordt afscheid van haar genomen. De bijeenkomst begint in de Nieuwe Nobelaer om 14.00 uur. Daarna wordt ze in besloten kring begraven.

Op 15 februari 2019 heeft Ksenia Putter de diagnose hersenstamkanker gekregen. Ze heeft 6 weken radiotherapie en daarbij ook nog experimentele medicatie in het Maxima Medisch Centrum voor kinderoncologie in Utrecht gehad. Tussen de behandelingen door wilde Ksenia (samen met haar ouders en tweelingbroer) een zo normaal mogelijk leven leiden. Tijdens de zes weken van bestralingen kwam Ksenia dan ook geregeld ’s ochtends naar school en kreeg dan ’s middags radiotherapie. Ook tijdens de ‘koningsspelen’ op school op 12 april 2019 was ze van de partij. Ze is ook op het kinderfeestje van een goede vriendin van haar geweest en op 17 april 2019 vierde ze zelf haar 9e verjaardag met vriendinnetjes, waar ze erg van genoten heeft.

Uit een MRI-scan op 9 april 2019 bleek dat de tumor in plaats van kleiner, juist groter was geworden. In Nederland was Ksenia inmiddels uitbehandeld. Op dinsdag 23 april 2019 vloog Ksenia samen met haar ouders en tweelingbroer naar New York om deel te nemen aan een zogenaamde ONC201 trial (bij NYU Langone Health).

“We willen alle donateurs immens bedanken voor hun financiële bijdrage en de steunende berichten!”, zo staat vermeld op de doneerpagina.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen