KDV ‘t Speeltreintje verdient het Groen Licht-certificaat

Foto: Pexels

Wethouder Kees van Aert reikt op dinsdagavond 21 januari het Groen Licht!-certificaat uit aan kinderdagverblijf ‘t Speeltreintje.

Zij ontvangen dit certificaat voor hun inzet voor de verkeersveiligheid van jonge kinderen in Etten-Leur.

‘t Speeltreintje

Het team van het kinderdagverblijf ‘t Speeltreintje werkt samen met de kinderen en de ouders structureel aan verkeersveiligheid en verkeersopvoeding. Het Groen Licht!-certificaat is het resultaat van hun inspanningen. Tijdens de uitreiking maken we bekend of het kinderdagverblijf het certificaat krijgt of misschien zelfs wel het label. Dit laatste is een stapje hoger en staat voor een uitstekend niveau.

Portfolio

Een van de belangrijkste onderdelen voor het krijgen van het certificaat is de portfoliomap. ‘t Speeltreintje werd hierop goed beoordeeld. Hierin houden ze documenten, verslagjes, foto’s en filmpjes bij. Deze hebben te maken met beleid, verkeerseducatie binnen en buiten, een verkeersveilige omgeving en communicatie met de ouders.

Verkeersveiligheid jongste inwoners

De gemeente Etten-Leur zet in op verkeersveiligheid. Ook voor de jongste inwoners. Kinderen van 0-4 jaar pikken juist ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Op jonge leeftijd zijn ze gevoelig voor het ontwikkelen van routines. Het is daarom goed om al met jonge kinderen en hun ouders aan de slag te gaan met het thema verkeer.

Groen Licht!

Keurmerk Groen Licht! Is door Edux Onderwijspartners ontwikkeld speciaal voor de jongste verkeersdeelnemers (0-4 jaar). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook zorgt het voor een goede basis voordat de kinderen naar school gaan, en bevordert het de samenwerking tussen kinderopvang en basisscholen. Etten-Leur is een van de twaalf gemeenten in Brabant die hieraan meedoet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen