Read2Me! Voorleeswedstrijd en voorleeswedstrijd basisscholen Nieuwe Nobelaer

Foto: Pexels

In de laatste week van januari vinden er wederom twee voorleeswedstrijden plaats bij Nieuwe Nobelaer. Op woensdag 29 januari vindt de wedstrijd voor het voortgezet onderwijs plaats, op zaterdag 1 februari de wedstrijd voor het basisonderwijs.

Schoolband omlijst avond
Op woensdag 29 januari zal de Read2Me! Voorleeswedstrijd plaatsvinden van 19:00 – 21:30 uur in de Kleine Zaal van Nieuwe Nobelaer. Brugklasleerlingen lezen fragmenten voor uit jeugdboeken en worden beoordeeld door een vakkundige jury. De jury bestaat uit Hilda Vliegenthart (Directeur / Bestuurder Nieuwe Nobelaer), Annie Schellekens (Medewerker bibliotheek Nieuwe Nobelaer) en een gastjurylid.
Tijdens het ontvangst zal de schoolband van het Munnikenheide College zorgen voor een muzikale omlijsting. Daarna zal, na een korte inleiding van Roy Franssen (Senior medewerker onderwijs), de voorleeswedstrijd van start gaan. Deze wordt gedurende de hele avond omlijst met muzikale intermezzo’s. Rond 20:00 uur zal er een korte pauze zijn. Naar verwachting zal de jury tussen 21:15 – 21:30 uur de winnaar bekend maken.

Basisschoolleerlingen lezen voor
Op zaterdag 1 februari zal de Nationale Voorleeswedstrijd 2020 plaatsvinden van 13:15 tot 16:00 uur in de Kleine Zaal van Nieuwe Nobelaer. Tijdens dit evenement zullen de afgevaardigden van verschillende basisscholen en stuk voorlezen uit een jeugdboek. De jury bestaat uit Zoë Boogaarts (schoolkampioen 2016/2017), Pieter van Dijck (creatieve duizendpoot, waaronder tekstschrijver en muzikant) en Willeke Rosdorff (hoofd Educatie Nieuwe Nobelaer).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen