Petra Monsieurs van minimagroep ‘Samen op de kleintjes letten’ trekt zich terug uit noodhulpproject

Foto: Pexels

Teleurgesteld, dat is de gemoedstoestand van Petra Monsieurs van de facebookgroep voor minima ‘Samen op de kleintjes letten‘ vandaag.

In de bres
Toen bekend werd dat de voedselbank in Etten-Leur haar deuren sloot in verband met de coronacrisis, sprongen Monsieurs en haar rechterhand Brechtje Spaapen meteen in het gat dat er viel voor zovelen die er in Etten-Leur en omgeving afhankelijk van zijn. Dit met behulp van Patricia Mooijen en Jolanda Mol.

facebook-oproep
Na een oproep op facebook werd er gul geschonken. Gemeente Etten-Leur, Surplus en Wijkvereniging de Linde sloten zich ook aan, om nog meer mensen te kunnen bereiken. Eerst mocht er gebruik gemaakt worden van Wijkgebouw De Linde, maar al snel bleek dat het daar vanwege het coronavirus niet veilig genoeg was. Ondertussen groeide de vraag naar voedsel enorm. Mede omdat er in de supermarkten toch erg veel gehamsterd werd. Er werd een groter en ruimer onderkomen gevonden in een bedrijfspand aan de Sigarenmakerstraat.

God spelen
Monsieurs, gewend om “op gevoel” te helpen met haar minimagroep werd, met name vanuit de gemeente, te kennen gegeven dat zij geen hulp meer mocht bieden aan mensen buiten Etten-Leur. Terwijl zij zich normaliter ook inzet voor groepsleden uit naburige dorpen. Zij moest zich richten op in Etten-Leur wonende ZZP-ers. En daar wringt de schoen. Door haar jarenlange ervaring heeft Monsieurs een zesde zintuig voor wie haar hulp het hardst nodig heeft. Het gevoel “God te moeten spelen”, voor wie wel en wie niet, heeft haar doen besluiten zich terug te trekken uit het project.
Met pijn in het hart, daar het haar initiatief was. Zij zal zich vanaf nu weer richten op ‘Samen op de kleintjes letten’ en haar leden.

Voedselbank weer geopend
De voedselbank is inmiddels voor de tweede week geopend, maar nog niet in de vertrouwde vorm. Voor wie daar geen gebruik van kan maken gaat de noodhulp door. Voor donaties kunt u  terecht bij Jolanda Mol op Dr Mollerstraat 28.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen