Aantal gescheiden inwoners in Etten-Leur na tien jaar toegenomen

Foto: Pexels

In heel Brabant is het aantal gescheiden inwoners in de afgelopen tien jaar toegenomen, en ook in Etten-Leur is een stijging te zien. Er zijn 1,2 procent meer gescheiden Etten-Leurenaren, ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit een analyse van verzekeraar Independer, die zich baseerde op cijfers van het CBS.

Gestegen
In Etten-Leur is dit cijfer na tien jaar dus gestegen. Waar in 2010 nog 7 procent van de inwoners gescheiden was, is dat dit jaar 8,2 procent. Voor veel andere Brabantse gemeenten geldt hetzelfde verhaal: zeker in de kleinere gemeenten komt de stijging boven de 1 procent uit. In Grave (2,2 procent stijging) en Geertruidenberg (2,1 procent) valt dit cijfer zelfs nog hoger uit.

Etten-Leur bovengemiddeld, Helmond ‘winnaar’
Kijkend naar het totaal aantal gescheiden inwoners, scoort Etten-Leur iets bovengemiddeld (met 8,2 procent gescheiden inwoners) in de provincie. Helmond is in die categorie de ‘winnaar’. 9,2 procent van de inwoners van deze vijfde gemeente van Brabant leeft in 2020 gescheiden.

Invloed corona
Of de coronatijd nog een grote invloed zal hebben op het aantal scheidingen, valt nog te bezien. Aan deze cijfers valt dit nog niet af te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen