Etten-Leurenaren vinden duurzame actie van gemeente belangrijk

Foto: Pexels

Een ruime meerderheid van de Etten-Leurenaren vindt het belangrijk dat de gemeente bezig is met duurzame energie. Ruim 83 procent van de deelnemers uit Etten-Leur antwoordt met ‘belangrijk’ of ‘zeer belangrijk’. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Toponderzoek.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder leden van het burgerpanel TipEtten-Leur, dat bestaat uit 197 Etten-Leurenaren. De resultaten zijn volgens het onderzoeksbureau vooral een indicatie. Toch zijn er interessante trends terug te zien in de resultaten.

Klimaatverandering
Zo blijkt dat inwoners van Etten-Leur klimaatverandering zeer serieus nemen. 59 procent van de deelnemers vindt dat het klimaatprobleem urgent is. Een nog groter deel, 80 procent, geeft aan de extreme droogte en hitte door klimaatverandering op te merken.

Duurzaam
Daarom zijn inwoners zelf bezig met verduurzaming, blijkt uit het onderzoek. 70 procent van de panelleden doet dit door duurzame lampen te gebruiken. Anderen vervangen hun enkele ramen voor dubbelglas (62 procent) of isoleren hun huis (39 procent). De 15 procent die aangeeft nog niks te doen, wacht meestal vanwege de hoge kosten van verduurzaming.

Volledig rapport
Het volledige rapport van dit onderzoek is te lezen op de website van TipEtten-Leur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen