Verkeersdoolhof in het Vogelaarpark

Foto: Gemeente Etten-Leur

Gemeente Etten-Leur organiseert op dinsdag 29 september samen met verschillende basisscholen en Veilig Verkeer Nederland (afd. Etten-Leur) het dertiende “verkeersdoolhof”. Het verkeersdoolhof vindt plaats in het Vogelaarpark in de wijk Hooghuis. Er doen zo’n driehonderdvijftig leerlingen mee uit de groepen zeven van tien verschillende basisscholen.

Speciale borden en verkeerslichten in het Vogelaarpark
Er woren speciale verkeersborden en verkeerslichten geplaatst in het park. Op basis hiervan moeten de leerlingen hun weg vinden in het ‘verkeersdoolhof’. Leerlingen gebruiken hun kennis van de verkeersborden om te beslissen welke weg ze wel of niet in mogen rijden. Hiermee brengen ze hun theoretische verkeerskennis in praktijk. Iets wat best nog lastig kan zijn. In april moeten de kinderen hun praktische verkeerskennis ook in het ‘echte’ verkeer laten zien tijdens het verkeersexamen op de openbare weg.

Fietscontrole samen met onderwijsassistenten in opleiding
Voordat de leerlingen met het verkeersdoolhof starten, controleren onderwijsassistenten in opleiding van het Curio College, in samenwerking met VVN, de fietsen. Zij kijken of de remmen goed werken, of er reflectoren op de fiets zitten en of de fiets veilig de weg op kan.

Beste scholen winnen een prijs
Aan scholen met de leerlingen die het beste presteren in het verkeersdoolhof reikt wethouder Kees van Aert (Verkeer en Vervoer)een prijs uit. De prijsuitreiking is op woensdag 9 oktober tussen 9:00 uur en 10:30 uur.

Park afgesloten
Tijdens het verkeersdoolhof is het Vogelaarpark afgesloten. Dit is vanaf 8:00 uur tot ongeveer 15:00 uur. Alleen de leerlingen en de vrijwilligers hebben dan toegang tot het park. Wij vragen u om hier rekening mee te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen