Etten-Leur aardgasvrij in 2050: maar hoe dan?

Foto: Pexels

Het zal u niet zijn ontgaan: Nederland wil uiterlijk in 2050 van het aardgas af, dus ook Etten-Leur gaat daarmee aan de slag. Hoe gaan we dat doen en wat betekent dat voor inwoners van Etten-Leur? Om het daar met elkaar over te hebben nodigen we onze inwoners graag uit voor een online informatiebijeenkomst op woensdag 25 november van 19.30 tot 21.00 uur. Voorafgaand daaraan vragen we inwoners alvast een vragenlijst invullen.

Wat zijn de alternatieven?
Om aardgasvrij te kunnen wonen, willen onze inwoners natuurlijk weten wat de alternatieven zijn. Daarom brengt de gemeente per wijk de alternatieven voor aardgas in kaart: hoe kunnen we aardgasvrij wonen? Ook kijken we naar de volgorde waarin de wijken dadelijk van het gas af gaan om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn: wie is wanneer aan de beurt? Dat schrijven we komend jaar op in een plan: de Transitievisie Warmte.

Bijeenkomst
Tijdens de online bijeenkomst vertelt wethouder Kees van Aert wat hij belangrijk vindt bij de overstap naar aardgasvrij wonen in Etten-Leur. We presenteren de uitkomsten van de vragenlijst onder inwoners. Inwoners krijgen een eerste idee van de alternatieven voor aardgas. En we vertellen hoe we hiermee verder gaan.

Vragenlijst
Maar eerst zijn we benieuwd naar de ideeën, wensen en zorgen van onze inwoners. We roepen iedereen op om het ons te laten weten! Daarvoor kunnen inwoners tot maandag 16 november 9.00uur een vragenlijst invullen via www.etten-leur.nl/aardgasvrij

Informatiebijeenkomst Etten-Leur aardgasvrij
Datum: woensdag 25 november Tijd: 19.30 – 21.00 uur Locatie: online, u ontvangt een link Aanmelden: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen