NAC door strijd via penalty’s naar finale play-offs

NAC Breda heeft zich door strijdend te verdedigen via penalty’s gekwalificeerd voor de play-off-finale om promotie. Na een 1-1 stand plaatste De Parel van het Zuiden zich ten koste van FC Emmen. In de finale op zondag treft de ploeg N.E.C. in eigen huis.

Na kwartier op voorsprong
NAC kwam al na ruim een kwartier op voorsprong, dankzij een geweldige pass van Thom Haye. Hij schoot de bal over het halve veld en wist Ramon Hendriks perfect te bedienen. Uiteindelijk maakte Lex Immers de goal. Daarna was het vooral veel verdedigen. Het FC Emmen van Dick Lukkien had moeite om door de zorgvuldig opgebouwde muur van de Bredanaars heen te komen. En als de Drentenaren een kans kregen, werd die vaak onzorgvuldig naast of over het doel geschoten. NAC kwam veel minder vaak in de buurt van het Emmense doel, maar wist de boel achterin goed dicht te houden: zo werden in de hele wedstrijd liefst 17 corners tegengehouden.

1-1
De ploeg van Maurice Steijn ging het meest effectief met de kansen om. NAC had maar 2 schoten op doel, maar wist vast te houden aan het ene doelpunt van Immers. Zelfs toen FC Emmen daar één doelpunt tegenover stelde in de slotfase van de tweede helft (in totaal 6 schoten op doel), bleef de verdediging van NAC in de verlenging overeind met Dion Malone als absolute uitblinker. Penalty’s moesten het pleit uiteindelijk beslechten.

Penaltykiller Olij
Doelman Nick Olij maakt zichzelf na een sterk seizoen onsterfelijk door twee strafschoppen van de Emmenaren te stoppen. Malone miste er ook één, maar de rake penalty van El Allouchi – nagenoeg onzichtbaar in de 120 reguliere speelminuten – verloste de Bredanaars van alle spanning. Zij staan zondag om 18:00 in de finale van de play-offs tegen N.E.C., die Roda JC met 3-0 opzij zette. Dit duel zal met beperkt publiek gespeeld worden in het eigen Rat Verlegh Stadion.