Nederlands Drukkerij Museum ook geopend op zondagen 1 en 15 augustus!

Foto: Nederlands Drukkerij Museum

Het Nederlands Drukkerij Museum is ook geopend op zondag 1 augustus en zondag 15 augustus.

Drukkerijmuseum
Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen.
Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museum middag. Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum “zelf aan het werk” met losse letters en diverse drukpersen.

Grafische Werkplaats Etten-Leur
De Grafische Werkplaats Etten-Leur (voorheen Grafisch Druk Atelier) is sinds 2014 verbonden aan het Nederlands Drukkerij Museum en is op maandag 12 juli heropend door burgemeester de Vries. In deze werkplaats is het de bedoeling om diverse workshops te geven aan mensen, die graag iets op grafisch gebied willen vervaardigen.
In de werkplaats kan gebruik gemaakt worden van materialen, drukpersen en andere grafische machines. Met of zonder professionele begeleiding. Welke workshops te volgen zijn vindt je op de site www.grafischewerkplaatsettenleur.eu onder “workshops”.
De werkplaats is ook te huren, zodat je ook in je ééntje creatief aan de slag kan.
Voor meer informatie over de werkplaats stuur een mail naar [email protected] of bel 0640494417!

Overzichtstentoonstelling Jan Kruis
Jan Kruis (8 juni 1933 – 19 januari 2017) is vooral bekend om zijn familiestrip “Jan, Jans en de kinderen”, die sinds 1970 wekelijks in Libelle verschijnt. Wat niet bekend is bij “het grote publiek” is dat Jan een veelzijdig kunstenaar was en erg actief en productief als illustrator en kunstschilder. Hij is daarnaast bekend om “Gregor” in het tijdschrift Kuifje en voor zijn versie van de “Sjors en Sjimmie” stripverhalen in het tijdschrift Sjors. Na zijn pensionering in 1999 werd Jan Kruis ambassadeur voor de Leprastichting, waarvoor hij twee speciale stripalbums maakte. Daarnaast maakte hij een prachtig geïllustreerde bewerking van de Multatuli-roman Woutertje Pieterse, die in 2007 en 2010 in twee grootformaatboeken werden uit- gebracht.

Informatie
Het Nederlands Drukkerij Museum en de Grafische werkplaats Etten-Leur zijn te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag en dus ook op de zondagen 1 en 15 augustus van 13.00 tot 16.30 uur.
Meer informatie is te vinden op de website http://www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu en
http://www.grafischewerkplaatsetten-leur.eu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen