Weekendweer: Het weer verandert in het weekend

Foto: Publiek domein

Het weekend verloopt vaak bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Zaterdag is het 2 tot 5, zondag 4 tot 7 graden. Na het weekend is het vrij zacht en wisselvallig.

Regionaal klaart het op en daar waar het opklaart ontstaat later op de avond nevel en mist. Komende nacht zijn er wolkenvelden, maar er zijn ook gebieden met opklaringen. In opklaringsgebieden koelt het af naar enkele graden onder nul met daarbij de vorming van mist. In gebieden met (hardnekkige) bewolking daalt het kwik tot rond het vriespunt.

Morgen: eerst grijs, later regionaal zon
De dag start grijs met op veel plaatsen nevel en mist. In de loop van de ochtend lost de grijzigheid op en breekt de zon regionaal door. Waaien doet het niet of nauwelijks.

In de middag schijnt regionaal geregeld de zon, maar er zijn ook gebieden met hardnekkige bewolking. De wind krijgt een voorkeur voor het zuidwesten en is niet meer dan zwak. De temperatuur loopt op naar 2 tot 5 graden met de hoogste waarden in het westen.

Morgenavond en in de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en hier en daar is het nevelig. In het zuidoosten koelt het eerst nog af naar 1 of 2 graden onder nul, in de rest van het land blijft het kwik boven nul. In de loop van de nacht loopt de temperatuur langzaam wat op en in het noorden en westen stijgt de kans op wat regen.

Zondag: druilerige dag
De bewolking overheerst en uit dikkere bewolking valt af en toe wat lichte regen en motregen. Er waait een matige, in de middag aan zee en in het Waddengebied af en toe vrij krachtige zuidwestenwind (3 tot 5 Bft) en het wordt zachter met maxima van 4 graden in het oosten en 7 in het westen.

Maandag: buien en veel wind
In de nacht naar maandag is het bewolkt en trekt vanuit het noorden een regengebied over het land. De westen- tot zuidwestenwind neemt flink in kracht toe en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. In het Waddengebied is de wind hard, windkracht 7.

Overdag staat er een stevige westen- tot noordwestenwind. Boven land waait het (vrij) krachtig, aan zee hard en in het Waddengebied nu en dan stormachtig, windkracht 8 met daarbij zware windstoten tot 75 km/uur. Aan zee kan de wind soms uithalen naar 85-90 km/uur. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en enkele buien en bij buien is kans op hagel en onweer. De temperatuur loopt op naar 7 tot 9 graden.

Dinsdag: wisselvallig
Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. Verder valt af en toe wat regen. Er waait een matige, in het noorden vrij krachtige en in het Waddengebied krachtige westenwind. De temperatuur loopt wederom op naar maximaal 7 graden in het oosten en naar 9 in het westen.

Daarna: vrij zachte start van februari
De rest van de week blijft het vrij zacht met dagelijks maxima van 7 tot 9 graden. Ook de nachten verlopen vorstvrij met waarden veelal tussen 2 en 5 graden. Waarden van een graad of 6 en in de nacht net boven nul zijn gebruikelijk aan het begin van de laatste wintermaand. Het weerbeeld laat een mix zien van zon en wolken en dagelijks komt het tot wat regen.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen