De Springplank sluit Kinderboekenweek creatief af

Foto: Danspas.com

In het kader van de afsluiting van de Kinderboekenweek wordt basisschool de Springplank op donderdag 12 oktober omgetoverd tot een creatieve werkplaats. Leerlingen gaan die dag aan de slag met dans, textiele werkvormen en decorwerk. Zij zullen aan het einde van de dag een optreden verzorgen. Ouders/verzorgers zijn hiervoor uiteraard uitgenodigd.

Het thema van de Kinderboekenweek is “Gruwelijk Eng” en wordt op een stimulerende en krachtige manier vormgegeven, waarbij gekozen is voor een samenwerking met Danspas. Deze combinatie zorgt voor een bijzonder en multidisciplinair programma. Leerlingen van alle groepen zullen op een leuke manier aan de slag gaan met het thema van deze Kinderboekenweek. Ze krijgen een dans aangeleerd, maken bijbehorende kledingitems en iedere groep maakt zelf een onderdeel van het decor.

Project past bij visie de Springplank

Basisschool de Springplank streeft naar een krachtige en stimulerende leeromgeving voor leerlingen. De school is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een afwisselend en uitdagend aanbod te presenteren. Die visie past goed bij dit Kinderboekenweek project. Kinderen komen in aanraking met andersoortige muziek, werken via dans intensief samen, leren over textielvormen en gaan ook nog aan de slag met het begrip decor. Het presentatiemoment aan het einde van de dag is de kers op de taart. Zowel voor de kinderen, leerkrachten en genodigden. Dat gaat echt een feest worden!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen