Crisis-oefening gemeente Etten-Leur

Foto: Renkum Nieuws

Deze vrijdagochtend 2 november organiseert Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) een grootschalige crisis-oefening in Etten-Leur. Tijdens deze oefening wordt een fictieve, maar realistische ramp ‘nagespeeld’.

Hierbij toetst de Inspectie van Veiligheid en Justitie of Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant voldoet aan de wettelijke eisen van de rampenbestrijding, zo laat de gemeente weten. Een onafhankelijk bureau verzorgt de waarneming tijdens de oefening en stelt een evaluatierapport op. De leerpunten uit deze evaluatie worden gebruikt voor de doorontwikkeling van de rampenbestrijding.

Als onderdeel van de crisis-oefening zijn er meerdere hulpverleningsvoertuigen bij het Stadskantoor aanwezig. Om aan te geven dat het hier slechts om een oefening gaat, is er geen vuur of rook, en is er geen zwaailicht of sirene te zien of horen. De precieze datum en tijd van de crisis-oefening waren niet van te voren bekend. Dit om het oefen-scenario zo realistisch mogelijk te maken. De medewerkers wisten alleen dat de oefening ergens deze week zou plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen