Bureau Brabant besteedt aandacht aan pinfraude met 90-jarig slachtoffer

In het programma Bureau Brabant zijn op maandagavond beelden getoond van pinfraude in Etten-Leur. Te zien is hoe twee mannen en een vrouw een pinpas rollen en er geld mee opnemen bij een pinautomaat. De politie is op zoek naar de identiteit van de daders.

Babbeltruc
Het gaat om een zaak van afgelopen najaar. De bankpas van een 90-jarige man in Etten-Leur werd op vrijdag 29 november 2019 door twee dieven met behulp van een babbeltruc afhandig gemaakt. Het slachtoffer had boodschappen gedaan in een supermarkt. Daarna werd hij bij de ingang van zijn appartement door een man en een vrouw die hem de weg vroegen. Uit dank werd hij door beiden omhelsd.

Kort daarna vond de pinfraude plaats: er werd een aanzienlijk geldbedrag van de rekening van de man opgenomen. De bank die de transactie niet vertrouwde blokkeerde deze daarna. Er zijn camerabeelden van de daders bij een pinautomaat.

Zakkenrollers
De politie hoopt via deze videobeelden de identiteit van deze zakkenrollers te achterhalen. De gezichten van de daders zijn er goed op te zien. Kijkers kunnen contact opnemen via de tiplijn (0800-6070) of via de website van Bureau Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen