Cyriel Dessers schiet NAC op koers voor eredivisie

Het uitverkochte Rat Verlegh stadion zinderde in de thriller tegen NEC. Een uitgesproken NAC sfeer waarin alles en iedereen meegesleurd werd in een titanenstrijd die uiteindelijk volgens de klassieke voetbalwet werd beslist: “als je de kansen niet maakt, zul je net zien dat de ander met de winst aan de haal gaat”.

Ploegen aan elkaar gewaagd in eerste helft

NAC begon met dezelfde elf als tegen Volendam. Al in de vierde minuut kwam de Parel van het zuiden met de schrik vrij toen een scrimmage voor de neus van Brondeel eindigde met een aaibal op de lat. De Nijmegenaren begonnen stevig aan de wedstrijd met goed positiespel over de flanken. De fysiek sterke ploeg zat NAC van meet af aan fel op de huid. De ploeg van Vreven moest zich letterlijk in de wedstrijd vechten en dat leidde tot de eerste kleine kansjes van Korte (13′) en Dessers (17′). Het spel bleef in de eerste helft op en neer golven, en ook NEC kreeg kansen via Breinburg (schot 30″ rakelings naast), Mayi (32′) en Dumic (37′). De slotfase van de eerste helft was weer voor NAC. Dessers kwam net iets te kort om een vrije trap van Garcia binnen te knikken (39′) en kreeg op slag van rust nog een grote kans. De spanning was om te snijden in het adembenemend kolkende NAC-stadion. Het thrillerscenario werd compleet toen scheidsrechter Higler op basis van videobeelden de rode kaart voor NEC speler Golla introk. Het publiek kon even op adem komen en zich opmaken voor de tweede helft.

NEC bovenliggende partij, Dessers heeft het slotakkoord

In de tweede helft was het NEC dat de klok sloeg. De Nijmegenaren zetten NAC onder druk en wisten een handvol dikke kansen te creeren. NEC kreeg de kansen o.a. via Messaoud (53′), een kopbal op de lat (Awoniyi) en enkele schoten rakelings naast. Bij NAC sloop de angst in de ploeg. Het Bredase publiek ging massaal achter de eigen ploeg staan. Zingen en tegelijkertijd billen knijpen, omdat de dik verdiende 0-1 voor NEC een kwestie van tijd leeg. NAC bleef hopen op die ene kans, die nog kwam ook. Wie anders dan Cyril Dessers maakte de bevrijdende treffer uit de enige kans in de tweede helft. in de 84e minuut hield hij het hoofd koel en schoof de 1-0 binnen op aangeven van Korte. Het NAC stadion ontplofte. Dessers is een fenomeen.

Voor de uitwedstrijd van komende Zondag heeft NAC, dankzij Dessers, een goede uitgangspositie om het vizier te kunnen gaan richten op de eredivisie.