Motorrace Classic Etten-Leur

Foto:

Liefhebbers van oude racemotoren kunnen komend weekend hun hart ophalen tijdens het Motorrace Classis Etten-Leur Event, wat wordt gehouden op Vosdonk. Op zaterdag 30 september is dat in de vorm van een Endurance Rit, de zogenaamde “Drie Uren van Etten-Leur” die zal starten om 18.00 uur. Op zondag 1 oktober wordt de GP voor de diverse klassen verreden.

In 1971 werden er voor de laatste keer wegraces gehouden op de Klappenberg in Etten-Leur. Door verschillende omstandigheden besloot men daar destijds mee te stoppen. Het leek de organisatie (Stichting Aanvullende Motorsport – afgekort SAM) mooi, om het evenement na 46 jaar terug te brengen naar Etten-Leur. In eerste instantie ging de gedachte hierbij uit naar de ronde over de Klappenberg, maar dit bleek vanwege de veiligheid toch niet haalbaar. Uiteindelijk werd er gekozen voor Vosdonk, omdat dit terrein goed af te sluiten en bereikbaar is.

Het circuit gaat over de Parallelweg, via de Industriedwarsweg naar de Oude Kerkstraat en is grotendeels recht, hier en daar afgewisseld met een aantal bochten, waarop op verschillende manieren moet worden ingestuurd. Publiek is uiteraard welkom en kan zich verzamelen bij de start-finish. Het asfalt ligt er prima bij en de wegen zijn breed. Alle klassen zijn vertegenwoordigd, zoals de 50, 125, 250, 350 en 750 cc, dit allemaal in het tijdsbeeld van de jaren zeventig en de daarbij horende oldtimers.

Corné van Ginneken, die het evenement samen met Arie de Man organiseert, laat weten, dat overnachten in het rennerskwartier niet mogelijk is, maar dat er gekampeerd kan worden op de Menmoerhoeve, op de Zundertseweg 66.

Voor meer informatie over het evenement klik op www.sammotorsport.nl

Voor meer informatie over overnachten klik op www.menmoerhoeve.nl

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden