Winterwandelen tijdens de Bijloop en Turfvaarttocht op 24 februari

Foto: pexels.com

Op zaterdag 24 februari kun je de benen strekken tijdens een winterse wandeling in het buitengebied van Etten-Leur. Deze Bijloop en Turfvaarttocht heeft een route van 20, 40 of 60 kilometer. De start is bij ARV Achilles.

De organisatie is in handen van WS78, die op 10 zaterdagen in het winterseizoen unieke wandeltochten uitzet die gaan over onverharde paden en rustige verharde wegen. Op 24 februari is onze omgeving aan de beurt.

Winterwandelen in ons buitengebied

De Bijloop en Turfvaarttocht is een heerlijke wandeling voor liefhebbers van rust en natuur. Je loopt door natuurgebied de Vloeiweide, de Pannenhoef en de Moerse Bossen, waar genoeg natuur te zien is. Voor alle afstanden maakt WS78 gebruik van drie lussen van ongeveer 20 kilometer met als basis de bekende waterlopen Bijloop en Turfvaart. De organisatie heeft zijn centrale rustlocatie opgezet in een Vlaamse schuur in het buitengebied van Etten-Leur.

Wandelen voor vroege vogels

Heb je zin om kort of lang te wandelen, dan moet je wel een beetje vroeg opstaan. De 60 kilometer start om 7.00 uur, met aankomst om uiterlijk 19.00 uur. Tussen 8.00 en 9.00 uur kun je beginnen aan de route van 40 kilometer. De kortste afstand, namelijk 20 kilometer, start van 9.00 tot 10.00 uur. Voor deze afstanden geldt een sluitingstijd van 17.30 uur.

Je kunt je op 24 februari vanaf 06.50 uur inschrijven op de startlocatie. Je betaalt € 5,50, en dat is inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Met een KWBN pas of lidkaart van Wandelsport Vlaanderen krijg je een euro korting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen