Ruben Verhaeren (TTV Tanaka) in kwartfinale NK Jeugd

Foto: Marjel Verhaeren

Ruben Verhaeren nam namens TTV Tanaka deel aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor A spelers (NJK A). Hij zette mooie prestaties neer. Zijn moeder Marjel doet verslag.

“Op ons gemak naar Nijmegen op de NK A licenties Pupillen te spelen. Deze keer gaat mama Marjel mee in plaats van vader Jac. De tactiek wordt doorgenomen onderweg. Belangrijkste is ontspannen spelen en genieten. Een A licentie is al uniek en de tegenstanders zijn van formaat. Zonder hoge verwachtingen gaan we vooral voor de ervaring en de instelling “vechten voor elk punt”.

De eerst pot tegen Joeri Philips wordt geconcentreerd afgewerkt met een 3-0 winst. Joeri was niet bestand tegen het noppenspel van Ruben. Mooie opsteker.

Met zonnig humeur gaan we aan de bak tegen Yakub Yildizar. Een kleine man met groots spel. Niet eerder heeft Ruben van hem gewonnen; slechts eenmaal een game afgesnoept. De eerste game gaat met 12-10 naar Yakub, maar dat biedt wel kansen! De tweede game pakt Ruben met 11-9 en mijlpaal 1 is binnen. Derde game verlies met 11-5, maar Ruben slaat keihard terug in de 4e game. Er hangt iets in de lucht… het ruikt naar winst.

Ruben staat 3-1 voor en de coach van pakt een time-out. Yakub herstelt zich en het wordt bloedstollend spannend. Toeschouwers verzamelen zich om het veld. Ruben trekt met 11-9 net aan het kortste eind, maar wat een grandioze pot! Het brengt Ruben naar de kwartfinale.

Einde aan mooie reeks NJK A

De kwartfinale gaat helaas roemloos ten onder en doet geen recht aan de mooie prestaties tot dan toe. Maar Luuk Hourgast is – eerlijk toegegeven – enorm op dreef en nu nog een maatje te groot voor Ruben. Met een extra dosis ervaring en een onverwacht mooi resultaat keren we trots huiswaarts.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen