Zondag 6 mei, Servais Knaven Classic in Etten-Leur !!! (en Breda)

Foto: Pexels

Op zondag 6 mei wordt voor de zevende keer de Servais Knaven Classic gereden. Deze toertocht in verschillende afstanden is een initiatief van Stichting Wielertopsport Etten-Leur, die elk jaar ook de Profronde Etten-Leur organiseert.

Extra Goed Geregeld

Vorig jaar ontving de organisatie van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de grootste wielersportbond van ons land, de hoogste waardering ‘Extra Goed Geregeld’. Een teken dat de organisatie staat als een huis en ook door de deelnemers enorm wordt gewaardeerd. De NTFU zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport en behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser.

Tweede startplaats bij Decathlon Breda

Op 6 mei a.s. kan er al vanaf 8.00 gestart worden vanaf het Trivium in Etten-Leur bij HV Internos die hun mooie accommodatie aan de organisatie ter beschikking heeft gesteld. Hier kunnen de deelnemers ook de nodige versnaperingen tegemoet zien en een hoop gezelligheid.

Ondanks de waardering van de NTFU is de organisatie nog verder op zoek gegaan om de tocht nog verder te perfectioneren door in Breda een tweede startplaats te creëren bij Decathlon. Hierdoor hoeven deelnemers uit de buurt van Breda niet eerst naar Etten-Leur te komen om zich voor deze mooie tocht in te schrijven.

Verschillende afstanden

Dit jaar zijn er in eendrachtige samenwerking met de naamgever van de tocht, Servais Knaven, weer nieuwe routes tot stand gekomen in de vorm van lussen. Er kan gekozen worden uit een route van 60, 100 of 140km. Er zijn twee aftakkingen in de route van 140km, waardoor gekozen kan worden om de 60km of 100km te rijden. De routes van 60 en 100km komen weer uit op de route van 140km. Uiteindelijk komen de rijders weer uit op het startpunt naar keuze, dus in Etten-Leur of in Breda.

Over Servais Knaven

Servais Knaven beëindigde zijn imposante wielercarrière in Etten-Leur (o.a. winnaar van Parijs Roubaix en een Touretappe). Als eerbetoon aan die carrière besloot de organisatie van de Profronde in Etten-Leur zijn naam aan deze Toertocht te verbinden. Knaven is sinds 2011 als ploegleider in dienst van Team SKY en hij heeft onlangs een dames team opgericht, luisterend naar de naam van APB Junior Women Development Team.

Dit damesteam zal o.l.v. ploegleider Kelvin Dekker ook deelnemen aan de SKC op 6 mei a.s. Zij zullen ongeveer rond de klok van 10.00 uur vanuit Etten-Leur vertrekken.

Gratis pastamaaltijd deelnemers Etten-Leur

Bij aankomst in de middag zullen zij ook gebruik maken van de aan de deelnemers gratis aangeboden pastamaaltijd. Deze maaltijd wordt de deelnemers alleen in Etten-Leur aangeboden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 8,– voor NTFU leden en € 10,– voor niet leden.

Toertochten en routes

De Servais Knaven Classic is opgenomen in de lijst van toertochten Nederland, te vinden via www.ntfu.nl. De routes van de 7e editie van de Servais Knaven Classic zijn te downloaden als gpx bestand voor diverse fietscomputers via de website http://www.servaisknavenclassic.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen