Dikke bandenrace en loopfietswedstrijd tijdens 12e Profwielerronde

Foto: Pexels

Zondag 19 augustus is het tijd voor de 12de Technogroep Profwielerronde van Etten-Leur. En daar mag de hoop van de toekomst niet ontbreken. De jeugd kan op deze dag lekker onbevangen van de sport genieten door zelf actief mee te doen. Tijdens de dikke bandenrace of de loopfietswedstrijd!

Dikke bandenrace jonge kinderen

De dikke bandenrace is bedoeld voor kinderen met geboortejaar 2006 t/m 2011. Deze race is voor iedereen een leuke kennismaking met de wielersport. Ze rijden op een gewone verkeersveilige fiets. Echte racefietsen zijn niet toegestaan. Kinderen met een wedstrijdlicentie van KNWU jeugd mogen niet meedoen.

Dit is het programma:

  • 11.05 uur: jongens en meisjes geboren in 2010 en 2011 – 1 rondje
  • 11.20 uur: jongens en meisjes geboren in 2008 en 2009 – 2 rondjes
  • 11.50 uur: jongens en meisjes geboren in 2006 en 2007 – 3 rondjes

De start is op de Anna van Berchemlaan.

Shirts, valhelm en rugnummer

De organisatie zorgt voor een shirtje met rugnummer. Het shirtje en rugnummer mogen de kinderen houden. Wie geen valhelm heeft, kan er eentje lenen van de organisatie. De valhelm moet zo snel mogelijk na de wedstrijd weer worden ingeleverd bij de inschrijftent op het Nieuwe Nobelaerterrein.

Prijzen

De nummers 1, 2 en 3 van zowel de jongens als de meisjes worden gehuldigd op het officiële podium van de Profwielerronde. Daar staan later op de dag ook de Tour de France renners op.

De nummer 1 krijgt de gele trui, de nummer 2 de groene trui en de nummer 3 gaat naar huis met een bolletjestrui. Uiteraard krijgen ze een mooie beker.

Gelukkig gaat niemand met lege handen naar huis. De kinderen die niet op het podium zijn geëindigd ontvangen bij inlevering van hun valhelm een prachtige medaille. Mooi om na afloop aan iedereen te laten zien.

Loopfietswedstrijd allerkleinsten

De organisatie heeft een nieuw onderdeel voor de allerjongste sportievelingen (geboortejaar 2014, 2015 en 2016). Zij lopen op hun eigen loopfietsje een afstand van ca. 75 meter tot aan de finish.

De start is om 12.10 uur ter hoogte van Bruba Sport en de finish ter hoogte van de Nobelaer. Ook hier worden de eerste drie jongens en eerste drie meisjes gehuldigd, maar natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis.

Doe mee op 19 augustus!

De organisatie hoopt op een grote opkomst. En vooral veel plezier! Deelname is dan ook gratis. Geef je kind online op voor de dikke bandenreace of per e-mail voor de loopfietswedstrijd. Of kom op zondag 19 augustus ruim voor de start naar de inschrijftent op het terrein voor de Nieuwe Nobelaer. Hier mag je je ook met je kind melden als hij of zij vooringeschreven is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen