Uitslagen Profwielerronde 2018: Dumoulin wint

Foto: Redactie

De Profwielerronde was weer een fantastisch evenement! De terrassen waren gevuld, vele toeschouwers stonden langs de kant en het was lekker vertoeven buiten. Het zonnetje kwam regelmatig tussen de wolken door. De wielrenners maakten er een waar wielerspektakel van. Hieronder de uitslagen.

De profs reden drie onderdelen: de tijdrit, de rit-in-lijn en de puntenkoers. Nadat alle renners hun tijdrit hadden gereden, bleek Bauke Mollema zowaar sneller dan Tom Dumoulin. Bij de rit-in-lijn was Steven Kruijswijk de andere toppers Froome (in het roze) en Mollema de baas. De afsluitende puntenkoers moest de winnaar uitwijzen. De allerlaatste sprint over de streep leverde dubbele punten op. Tom Dumoulin deed dat het slimste en finishte als eerst. Hij ging daardoor Gerraint Thomas nog voorbij in het eindklassement.

Eindklassement heren

  1. Tom Dumoulin
  2. Gerraint Thomas
  3. Chris Froome

Wedstrijd bij de dames

Rond half 4 gingen de dames van start voor hun rondes over het nieuwe parcours van de TechnoSelect Profwielerronde. Dat nieuwe parcours ging door het winkelgebied over de Markthof, Hof van de Houte, Burchtplein en Torenpad. Het gaf meer ruimte aan alle toeschouwers, die het hele parcours goed leken te benutten.

  1. Chantal Blaak
  2. Lizzy Witlox
  3. Aafke Zoet

Sprint over 200 meter

Voordat de profs aan de start verschenen, mochten zes sprinters van de baan hun kunstje laten zien. Drie keer kwamen zij aan de start voor hun sprint over 200 meter. Roy van den Berg won dat omnium. Nils van ’t Hoenderdaal werd tweede en ook Harrie Lavreysen mocht het podium op.

sprint-profwielerronde-etten-leur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen