Invaller Van Hooijdonk schiet NAC langs FC Den Bosch

NAC kwam maandagavond met de schrik vrij. Na een zwakke beginfase nam FC Den Bosch de leiding. NAC speelde niet groots maar kreeg wel de meeste kansen. Sydney van Hooijdonk, die aanvankelijk niet aan de wedstrijd begon, hielp NAC uiteindelijk met twee goals langs de Bosschenaren.

Nieuwkomer Mario Bilate mocht gelijk aan de aftrap verschijnen. Door de terugkeer van Colin Rösler kon Dion weer een linie opschuiven. El Allouchi verkaste naar de linksbuiten positie. Dit ging ten koste van Joshua Bohui, die op de bank plaats moest nemen.

Na 15 minuten maakte Den Bosch de opningstreffer

Het werd geen fijn debuut voor Mario Bilate. De sterke spits moest na tien minuten de strijd al staken met een blessure. Sydney van Hooijdonk was zijn vervanger. Laatstgenoemde zette direct druk op de verdediging van FC Den Bosch en dit resulteerde in de eerste kans voor NAC. Van Hooijdonk kon een voorzet geven, maar voordat de bal El Allouchi bereikte kwam doelman Van der Steen ertussen.

Na 15 minuten spelen maakte Den Bosch de opningstreffer. Ze komen voor het eerst voor het doel en het is meteen raak. Jizz Hornkamp schiet een afgemeten voorzet achter Olij. 0-1.

Direct na de goal gaat NAC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Afstandsschoten van El Allouchi en Dogan treffen net geen doel en vanuit een moeilijke hoek schiet ook Robin Schouten net niet met scherp. In de 26e minuut resulteerde het aanvallende spel in een grote kans van El Allouchi, die van een meter of zestien met een vlammend schot de paal treft.

Vijf minuten later krijgt NAC opnieuw de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Roger Riera krijgt de bal na een goede corner van Huseyin Dogan net niet tussen de palen. Zijn kopbal gaat over het doel. Even later is het Lex Immers met de volgende kans. Hij krijgt de bal rond de strafschopstip na een lage voorzet van Robin Schouten. Helaas raakt hij de bal niet lekker en verdwijnt ook deze bal over het doel.

NAC komt ongewijzigd de kleedkamer uit. Na een minuut spelen is het Sydney van Hooijdonk die een schietkans krijgt. Hij haalt uit richting de lange hoek, maar Van der Steen weet er opnieuw een handje tussen te krijgen. Uit de corner die daarop volgt is het wel raak! Opnieuw Sydney van Hooijdonk die nu wel doeltreffend uithaalt. Hij krijgt de bal uit de kluts mee en schiet de bal binnen. 1-1!

Na vijftig minuten spelen wordt het vuurtje opgestookt, met Thom Haye als aanjager. Na een opstootje haalt de getergde middenvelder uit. Opnieuw weet doelman Van der Steen redding te brengen.

Hierna volgde een rommelige fase. NAC viel aan en FC Den Bosch verdedigde, maar toch wisten Beide ploegen wisten niet tot echte kansen te komen. In de tachtigste minuut is het FC Den Bosch dat een vrije schop krijgt op een aantrekkelijke positie. Deze wordt goed ingeschoten, maar Olij kan knap redding brengen. De rebound verdwijnt gelukkig naast het doel.

In de 86e minuut is daar dan de bevrijdende treffer. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk schiet NAC langs Den Bosch. Een goede lage voorzet van Mounir El Allouchi valt voor de voeten van de spits, die op de goede plaats staat. Hij haalt verwoestend uit en schiet NAC naar de overwinning. 2-1. Na deze goal voetbalt NAC de wedstrijd professioneel uit en laat het FC Den Bosch niet meer tot kansen komen. Een zwaarbevochten overwinning in het Rat Verlegh Stadion.