Alternatief voor de Van Oers Marathon Brabant

Foto: Marathon Brabant/iBIZZ

De organisatie van Marathon Brabant heeft in juli met pijn in het hart moeten besluiten om de geplande editie van 31 oktober 2021 niet door te laten gaan. Achter de schermen is hard gewerkt aan een alternatief. Dat is er nu, voor zowel hardlopers als wandelaars. De Van Oers Marathon Thuiseditie laat 2 weken lang hardlopers hun eigen rondje lopen. Wandelaars zijn uitgenodigd voor een wandeling van 15 km op zondag 31 oktober over een deel van het parcours van de marathon. De inschrijving voor beide evenementen is nu geopend!

Van Oers Marathon Brabant Thuiseditie

Het idee achter de thuiseditie voor hardlopers is simpel: loop je eigen rondje en maak kans op mooie prijzen. Je krijgt 2 weken de tijd om een 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of marathon te lopen. En omdat het vanuit huis is, kun je de strijd aangaan met andere hardlopers in binnen- en buitenland. Of doe met je (klein)kind of basisschool mee aan de Familieloop. Lekker samen bewegen!

De wedstrijd loopt van zaterdag 16 oktober t/m zondag 31 oktober om 17.00 uur. Er zijn slechts twee wijzigingen ten opzichte van de editie van vorig jaar: het doorgeven van de uitslag is veranderd en er zijn dit jaar 24 unieke winnaars. De winnaars (m/v) van het klassement van de 5km, 10km, halve en hele marathon ontvangen een prijzenpakket, beschikbaar gesteld door Planken Enzo, en een gegraveerde medaille met afstand en tijd. Ook de nummers 2 en 3 ontvangen zo’n medaille. De organisatie onderzoekt nog de mogelijkheden voor een echte prijsuitreiking.

Menmoerhoeve wandeltocht 15km

Voor wandelaars organiseert stichting Marathon Brabant op zondag 31 oktober een wandeling van 15 kilometer over een deel van het parcours van de hele marathon. De start en finish van deze wandeling is bij Het Witte Paard, Oude Bredaseweg 15 in Etten-Leur. Wandelaars mogen starten tussen 7.00 en 11.00 uur en worden uiterlijk 16.00 uur weer terug verwacht bij Het Witte Paard, waar je een medaille ontvangt.

De route van deze wandeltocht brengt je door het prachtige buitengebied, met een welverdiende tussenstop bij de Menmoerhoeve (Zundertseweg 66). Appelgebak en lunch op deze plek zijn al vooraf te reserveren bij inschrijving. Deelname kost € 7,50. Dit is inclusief medaille en consumptiebon voor koffie/thee/frisdrank bij de Menmoerhoeve of Het Witte Paard.

Goed doel: Het Vrolijke Ruitertje

Net als elk jaar kent ook deze alternatieve editie een goed doel, namelijk Het Vrolijke Ruitertje. Bij inschrijving kan iedere deelnemer een vrijwillige donatie van € 2 of meer doen. Je maakt hiermee automatisch kans op één van de extra prijzen.

Schrijf je in!

Ga naar www.marathonbrabant.nl voor meer informatie en doe mee!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen