Mooi (duur) huis te koop

Foto: Heijblom Makelaardij

De afgelopen weken brachten we je regelmatig op de hoogte van een aantal mooie, opvallende of nieuwe koophuizen in Etten-Leur. Vandaag willen we de aandacht vestigen op een werkelijk práchtig pand, dat onlangs in de verkoop is gekomen. Het betreft één van de mooiste Rijksmonumenten van onze gemeente en is te vinden aan Markt 9. Dit unieke pand “De Linden” wordt tegenwoordig als woonhuis gebruikt en kent een rijke historie. Zo was er in een ver verleden een herberg gevestigd, genaamd “De Witte Winthont”. Later was er een huisartsenpraktijk gevestigd.

Het moge duidelijk zijn, dat dit geweldige herenhuis ongekende mogelijkheden heeft; met ruim 600 vierkante meter aan woonoppervlakte en een riante stadstuin, is nagenoeg álles mogelijk. Naast particuliere bewoning lenen de locatie en de ruimte zich uitermate goed voor (een) creatieve en ambitieuze ondernemer(s) om hier een dynamisch concept te ontwikkelen, waarmee de levendigheid van onze dorpskern een extra impuls krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van wonen en werken, een luxe hotel, een casino of een statig kantoor.

Op de begane grond, vind je de indrukwekkende gang, die toegang geeft tot onder andere een zitkamer, een opkamer, een bibliotheek, een eet/tuinkamer en een dichte woonkeuken. Via een klassieke trapopgang ga je naar de 1e verdieping, die ook een centrale gang kent en leidt naar een groot balkon, 3 slaapkamers, een fantastische herenkamer en 2 badkamers. Vanuit de herenkamer is er toegang tot een 4e en 5e slaapkamer, die zijn voorzien van vaste kasten en een wastafel. Op de 2e verdieping vind je een volwaardige bergzolder met werk- en hobbykamer, maar ook 2 badkamers en 3 slaapkamers. Al met al heel veel ruimten met talloze mogelijkheden.

De 70 meter diepe stadstuin ligt op het westen en biedt veel privacy, een overvloed aan vogels, zeer uiteenlopende boom- en plantensoorten en een serene rust. Er staan maar liefst 7 monumentale bomen in de tuin, een prieeltje en er ligt een vijver.

Dit prachtige pand mag voor 1.375.000 euro van eigenaar verwisselen en staat te koop bij Heijblom Makelaardij. Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren bellen met 076-5041500 of een mail sturen naar [email protected]. Via www.heijblommakelaardij.nl kun je een brochure aanvragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen