Carnavalsbiertjes overal duurder

Foto: Pexels

Wie carnaval gaat vieren in West-Brabant zal dieper in de buidel moeten tasten. Gemiddeld kost een carnavalsmunt tien cent meer dan vorig jaar.

De belangrijkste reden daarvoor is de gestegen bierprijs van de afgelopen jaren. Onder andere in Breda, Zevenbergen en Oosterhout gaat de prijs van een Leutmunt met tien cent omhoog. In Bergen op Zoom is de plaatselijke LeutNeutBon acht cent duurder dan vorig jaar. In Prinsenbeek blijft de munt net als vorig jaar  2.25 euro. Ook in Geertruidenbergse horeca blijft de munt met 2.10 euro even duur

Fleut

In Etten-Leur is de Fleut terug van weggeweest. Vorig jaar werd de munt alleen verkocht in de Nieuwe Nobelaer voor 2.25 euro. Dit jaar kun je er in de meeste kroegen mee terecht en kost de plastic munt 2.20 euro. Etten-Leur is de enige plaats waar het biertje goedkoper is geworden.

Breda blijft net als vorig jaar het duurste. Dit jaar kost de Leutpenning 2.50 euro.

Goedkoop Steenbergen

Voor het goedkoopste biertje moet je in Steenbergen zijn. Al is ook daar de prijs gestegen. Waar je vorig jaar nog 16 bonnen voor 30 euro kreeg, is dat er nu voor de zelfde prijs één minder. Dat betekent een stijging van 13 cent voor een biertje.

In de meeste plaatsen in West-Brabant hanteren de kroegen gewoon hun eigen consumptieprijzen in plaats van een algemene leutmunt. In een aantal dorpen spreken cafés onderling af dat hun eigen munten ook in andere kroegen kunnen worden gebruikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen