Huurders krijgen duurzaam cadeau van HuurdersBelangenVereniging

Foto: HuurdersBelangenVereniging

De huurders van Alwel in Etten-Leur, Terheijden en de gemeente Moerdijk krijgen van de HuurdersBelangenVereniging (HBV) een duurzaam cadeau aangeboden. Een energieadviseur geeft hen kosteloos een persoonlijk besparingsadvies. Ook mogen de huurders voor €50,- energiebesparende producten bestellen. Zo kunnen zij op korte termijn flink besparen op gas en stroom. Het is één van de projecten waarvoor de HBV de fusiebesparing van Alwel inzet.

Dubbel winst
Met de campagne ‘Omlaag die meter’ wil de HBV huurders helpen met energiebesparing. Via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. Jan van Iersel van HBV vertelt over hun keuze: “Doordat Woonstichting Etten-Leur fuseerde met AlleeWonen is extra geld beschikbaar gekomen. Geld dat we de komende jaren mogen besteden aan huurders en huizen. Net als Alwel, vinden wij duurzaamheid belangrijk. En zo zijn we op het idee van energieadviseurs gekomen. Huurders krijgen gratis advies om geld te besparen en tips voor energiezuinig wonen. Het is voordelig én milieuvriendelijk, dubbele winst dus.”

Brede samenwerking voor lagere kosten
Huurders die zich aanmelden, krijgen bezoek van een energieadviseur. Tijdens het huisbezoek nemen ze samen een vragenlijst door. En op basis daarvan krijgen de huurders een persoonlijk advies voor slim besparen. Ook krijgen ze dan €50,- om te winkelen in de webshop met energiebesparende producten. In overleg met de huurdersorganisatie heeft Alwel projectmanager Chris Cockx voor de uitvoering van het HBV-plan de Stichting Duurzaam STOER in de arm genomen: “Zij werken al jaren met energieadviseurs, voor particulieren, gemeenten, scholen en bedrijven. Voor dit project geldt nauwe samenwerking met Centrum voor Wonen en energie coöperatie DuurSaam Etten-Leur.” Jan van Iersel vervolgt: “Het succes van de adviseurs combineren we graag met het voordeel voor onze huurders om energiebesparende producten te kunnen bestellen. En als het nodig is, helpen de energieadviseurs ook met het installeren. Dus, omlaag die meter.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen