Schilderfestival op en rond de Markt

Foto: Klomp Schilderfestival Etten-Leur

Op drie zomerse zondagen vanaf 26 juli wordt door Café de Klomp een Schilderfestival voor (amateur-)schilders met een wedstrijdkarakter georganiseerd. 

Dit vindt plaats op en rond de Markt en in het centrum van Etten-Leur op zondag 26 juli, 2 augustus en 9 augustus tussen 11.00 uur tot 16.00 uur. Deelname aan het evenement is gratis.

Organisatie
Het initiatief en de organisatie is in handen van Café de Klomp, met name Jac van Dongen en Ellis Snel, met medewerking van Rudi Lippi Art (schilder/fotograaf), Rian Huybrechts (kunstschilder) en Lex Froeling (organisatie en publiciteit).

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij:
●  Café de Klomp
●  Toeristisch Informatiecentrum Markt 4
●  Roda’s Copy en Office Oude Bredaseweg
●  www.cafedeklomp.nl

Formulieren inleveren bij Café de Klomp of via e-mail: [email protected]

Opzet Festival
Belangstellenden kunnen zich middels een formulier inschrijven voor deelname. Dit formulier is te verkrijgen op bovenstaande adressen of te downloaden via de Facebook-pagina van café de Klomp en via de www.cafedeklomp.nl. 

Gedacht wordt aan de vervaardiging op locatie van aquarellen, olieverf- en/of acrylschilderijen. Deelnemende kunstenaars zullen zelf het benodigde materiaal moeten verzorgen.

Uitvoering, stijl en onderwerp van de te vervaardigen kunstwerken is geheel vrij. Enige restrictie is dat ze te maken moeten hebben met onderwerpen en/of objecten uit het centrum van Etten-Leur (of naastgelegen omgeving). Keuze van locatie staat geheel vrij.

Deelnemers mogen en kunnen daar plaatsnemen waar ze willen. Er moet echter rekening gehouden worden met eventuele plaatselijke verordeningen en bepalingen en ook de richtlijnen van het RIVM in verband met de coronamaatregelen moeten in acht worden genomen.

Aan de deelname is een wedstrijdkarakter verbonden. Door een onafhankelijke jury zullen, na afloop van het evenement, de werken worden beoordeeld en uiteindelijk zal aan enkele deelnemers een prijs worden uitgereikt. Alle deelnemers krijgen in ieder geval een aandenken aan de deelname.

Bedoeling is dat na afloop de vervaardigde doeken c.q. kunstwerken worden ingeleverd voor een aansluitende expositie. Expositie en veiling staan gepland van 30 augustus t/m 4 september in de Van Gogh Kerk. Na afloop van de expositie zullen de verworven prijzen worden uitgereikt.

Veiling kunstwerken
Het is de opzet dat de kunstenaars hun creaties afstaan om de kunstwerken na afloop van de expositie te veilen. De opbrengst van deze veiling zal worden toegekend en uitgereikt aan een nader te bepalen Etten-Leurs goed doel. Niet geveilde/verkochte kunstwerken kunnen vanzelfsprekend door de kunstenaars na afloop worden opgehaald. Voor zowel het festival als de expositie en de veiling zullen via diverse media publiek en belangstellenden worden uitgenodigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen