Weer van alles te beleven in Etten-Leur

Foto: Pexels

Carnaval is achter de rug en tot eind maart kunnen we nog even uitblazen. Daarna kan er weer genoten worden van markten, wielrennen, paarden en muziek. Met name in juni is, zoals altijd, het aanbod groot.

Voor het laatste weekend van deze maand kunnen wij ons al verheugen op een Voorjaarsmarkt met bijenmarkt. En tevens vindt dan Fashion Day plaats. Ook is er een nieuw evenement, de Run-Bike-Walk Etten-Leur. Dit zal plaatsvinden op zaterdagavond 25 maart. De start en finish zullen zich bevinden tegenover Het Witte Paard.

In april komen de paardenliefhebbers aan bod met wedstrijden bij Blom aan de Hoevenseweg en de spectaculaire cross-country van Eventing Etten-Leur aan het Schuitvaartjaagpad op 2 en 9 april. Ook half mei, eind juni, begin juli en half oktober kan paardminnend Etten-Leur zijn of haar hart ophalen aan de verschillende paardenevenementen.

De verjaardag van onze koning op 27 april zal ook weer uitbundig gevierd worden in Etten-Leur, met onder andere de Oranjemarkt en Leur Kleurt Oranje.

Vanaf mei wordt er gefietst. Met op 7 mei de Servais Knaven Classic, een toertocht met routes van 25 tot 225 kilometer. Het hele jaar door zijn er verschillende toertochten en crossen. Met als groots evenement de profwielerronde op zondag 13 augustus.

Begin juni vinden de Havenfeesten plaats evenals Van Gogh Leeft en op 17 juni is het festival Just Dance Outdoor in het Brabantpark. Met namen als Xander de Buisonjé, DJ Paul Elstak, Snollebollekes, Wipneus en Pim en Belle Perez.

Ook in juni vinden onder andere de Avondvierdaagse, twee concerten in het Oderkerkpark, de Meulemart en de start van de Zomerkermis (tot en met 5 juli) plaats. En op 8 juli viert ZEL ZomerEvenementen Leur, haar tiende verjaardag. Deze organisatie maakte eerder Glij er ’s in en Fiets ‘m d’r in in de Leurse Haven mogelijk.

Deze zomer bruist ook weer met Jeugdland, de Pasar Malam, Luikse Markt, Stratenzeskamp, Popelucht, en wellicht weer eens een Summer Market in het winkelhart. En op drie donderdagavonden in augustus zal het Zomeravond spektakel plaatsvinden.

Het nazomeren begint op 1 en 2 september met het Lekker Etten-Leur, daarna de Jaarmarkt op 24 september, het Smartlappenfestival van 13 tot 15 oktober en de Marathon op 29 oktober.

  • Wil jij als fotograaf of verslaggever enkele van deze evenementen verslaan namens Etten-Leur.nieuws.nl, mail dan naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen