Openingstijden BLIKVANGERS verruimd

Foto: BLIKVANGERS van Fiep Westendorp

De eerstvolgende weekendopeningen zijn zaterdag 6 en zondag 7 mei en zaterdag 20 en zondag 21 mei van 13.00 tot 16.30 uur.

Op de bovenverdieping van het Nederlands Drukkerij Museum is momenteel de expositie “BLIKVANGERS van Fiep Westendorp” over het werk van Nederlands bekendste illustratrice Fiep Westendorp te zien. De belangstelling voor deze tentoonstelling is aanleiding voor het museum om de openingstijden te verruimen. Voortaan is het museum iedere maand twee zaterdagen extra geopend.

100 jaar Fiep Westendorp

In december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Fiep Westendorp heeft uitsluitend gewerkt voor reproductie/drukwerk en aan de hand van de tentoongestelde afbeeldingen van boekomslagen, reclametekeningen en affiches is de ontwikkeling van de druktechniek goed te volgen. Uiteraard ontbreken Jip en Janneke ook niet.

Op de begane grond is de drukkerszaal te bewonderen. Alle drukpersen werken en het is mogelijk om zelf afdrukken te maken. Alle facetten van het oude, ambachtelijke boekdrukvak zijn te zien en men kan zich er verbazen over het feit dat het allemaal begon in 1445 met de uitvinding van een losse loden letter door Johannes Gutenberg. U kunt in de oude zetterij en drukkerij met volle teugen genieten van de werkelijkheid van toen in de realiteit van nu.

Meer informatie

  • website: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu over de tentoonstelling, workshops, groepsbezoeken en bereikbaarheid.
  • adres: Leeuwerik 8 in Etten-Leur
  • Openingstijden: voor de weekenden van zaterdag 6 en zondag 7 mei, van zaterdag 20 en zondag 21 mei en van iedere dinsdag- t/m vrijdagmiddag zijn van 13.00 tot 16.30 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen