Lekker fietsen in Etten-Leur

Foto: pixels

Heb je zin om aanstaand weekend weer eens lekker uit te waaien op de fiets? Dat kan tijdens de Open Monumentendagen van zaterdag 9 en zondag 10 september. Net zoals vorig jaar doet de gemeente Etten-Leur mee. De vrijwilligers van de Adviescommissie Cultuurhistorische Bebouwing en de gemeente, hebben speciaal voor deze gelegenheid een mooie fietsroute langs verschillende monumenten in Etten-Leur gemaakt.

Het thema van deze route is “Boeren, Burgers en Buitenlui” en leidt je langs monumenten door de hele gemeente. De route is opgesplitst in een deel door Etten en een deel door Leur; de delen zijn aan elkaar verbonden en vormen zo één grote route. Uiteraard kunnen de routes ook apart van elkaar gereden worden en verdeeld over twee dagen. Want bij fietsen hoort natuurlijk ook even stoppen bij een heerlijk terras of restaurant voor een welverdiend drankje en hapje.

Je kunt de routes vanaf 7 september ophalen bij het Trouwkerkje en het museum van Jan Uten Houte of downloaden vanaf www.etten-leur.nl

Komt het er komend weekend niet van om de fiets te pakken? Geen nood, want ook na de Open Monumentendag is de fietsroute te rijden. De folder met daarin de route en de vragen komt op verschillende plaatsen in de gemeente te liggen, namelijk bij: museum Jan Uten Houte, het Turfschip, de gemeente, Het Witte Paard, Fletchers Hotel Trivium, Vincents, de VVV en de Kenya Project Winkel. Downloaden kan ook na de Open Monumentendagen via de eerder genoemde website.

Veel fietsplezier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen