Etten-Leur is klaar voor wereldrecordpoging fietsbellen

Foto: pexels

Op 12 februari doet Etten-Leur een gooi naar een nieuw wereldrecord, namelijk fietsbellen. Voor de 32e keer wordt er door Stichting Mami een wereldrecordpoging georganiseerd. In het verleden werd er vaandel gezwaaid of een stoelen- dan wel vogeltjesdans gedaan, maar met deze editie van het Mami-spektakel is het de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen een record fietsbellen weg te zetten.

Waar het gaat om wereldrecords heeft Stichting Mami een eer hoog te houden. Huis-illustrator en Mami-vriend Ton van Etten, heeft dan ook een origineel attribuut bedacht en ontwikkeld. Het is de bedoeling, dat alle deelnemers een “heuse recordfiets” krijgen.

Om dit voor elkaar te krijgen, werden door de bestuursleden zo’n drieduizend “stuurtjes” gemaakt, waarbij er goed op werd gelet om zoveel mogelijk overtollige zaken weg te laten. De benodigde buizen werden gezaagd en stuk voor stuk in de juiste vorm gebogen, waarna ze aan elkaar werden geschroefd. Een flinke klus, waarin vele arbeidsuren en -dagen zitten. Met de hulp van leden van scouting Lambertus, konden uiteindelijk de laatste stuurtjes in elkaar gezet worden.

Deelnemers kunnen hun “stuurtje” op 12 februari vanaf 14.00 uur ophalen in het centrum waarna, via een “Tour de Mami”, het wereldrecord fietsbellen hopelijk op het conto van Etten-Leur kan worden bijgeschreven.

Meer informatie over het Mami-spektakel kun je vinden  op de Facebookpagina van MamiEttenleur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen