Orkest van de Koninklijke Luchtmacht viert 75 jaar bevrijding in Nieuwe Nobelaer

Foto: Nico van Rooijen

Vandaag is het 75 jaar geleden dat Etten-Leur in 1944 bevrijd werd. Ter ere van deze 75-jarige bevrijding presenteert Nieuwe Nobelaer samen met de Oranjestichting een speciaal concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit concert is op zaterdagavond 23 november. Met 41 blazers en een zevenkoppige ritmesectie staat het orkest stil bij 75 jaar in vrijheid leven, persoonlijke verhalen, de rol van de Koninklijke Luchtmacht en het vieren van vrijheid.

‘Sounds of Freedom’

Wat is er gebeurd in de afgelopen 75 jaar, wat heeft die vrijheid ons gebracht en hoe ziet die vrijheid er tegenwoordig uit? In de voorstelling neemt het orkest je mee op een muzikale reis die een ode brengt aan onze vrijheid. Je hoort muziek voor jong en oud, zoals The Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Bruno Mars, Stevie Wonder en Avicii. Je geniet van soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. Het belooft een auditief en visueel spektakel te worden, inclusief lichtshow en videobeelden.

Tijdens het orkest zie je op de achtergrond beelden die je mee terug de tijd in nemen. Denk aan het Europees voetbalkampioenschap in 1988, de val van de Berlijnse muur, de eerste man op de maan en andere hoogtepunten van 1945 tot vandaag. Een mooie manier om je kinderen te laten zien hoe de wereld eruit heeft gezien sinds we volledig in vrijheid leven.

Vier samen de vrijheid!

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelt zaterdagavond 23 november om 20.15 uur in Nieuwe Nobelaer. Geef met dit bijzondere theaterconcert de vrijheid door aan nieuwe generaties en vier samen de vrijheid! Een kaartje kost slechts € 10 en is te koop via www.nieuwenobelaer.nl of aan de balie.

Bevrijding in Etten-Leur

In Etten-Leur wordt er vanaf dit najaar tot en met mei volgend jaar op allerlei manieren stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei wordt een film getoond waarin kinderen in gesprek gaan met inwoners van Etten-Leur die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt; een ode opdat we nooit vergeten. Op 26 oktober is er een speciale tentoonstelling van de Heemkundekring geopend. Die dag is ook een bevrijdingsvuur ontstoken. Om de overledenen te herdenken, is een herdenkingstegel geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen