Nieuwe wisseltentoonstelling in Van Gogh Kerk Etten-Leur: bevroren emotie

Foto: Pixabay

Bevroren emotie. Hoe kijk jij naar de wereld? In de Van Gogh Kerk is een nieuwe wisseltentoonstelling te zien met werken van beeldend kunstenaar Henk van Dijk en van Mickey Visser. Je kunt nog tot en met 6 november de beelden in de kerk bekijken.

Over Mickey Visser

Mickey bekijkt de wereld graag van een afstand. Zij ziet kleine scènes in het leven van de mensen die zij passeert. Het is steevast de emotie van een beeld dat Visser aantrekt. Voor deze emotie zoekt ze altijd een vertaling in haar werk. Door middel van kleurgebruik, lichtinval, toegevoegde patronen en een scherpe compositie loodst ze de toeschouwer richting de door haar gewenste gevoelswaarde. Haar werk manifesteert zich als een raamvertelling waarbij de individuele schilderijen zichzelf een plaats geven.

Soms zet ze beelden in scène en maakt ze gebruik van modellen maar evengoed richt ze zich tot de beeldenstroom van het internet waaronder sociale media. In deze tijd zijn online banden tussen mensen steeds belangrijker en daardoor voor Visser niet te negeren.

Over Henk van Dijk

Henk ziet mogelijkheden om beelden te creëren overal om hem heen. Of dit nu in zijn directe leefomgeving is, het wereldnieuws, een scène uit een film of een historisch moment, de ideeën dienen zich als vanzelf bij hem aan. Henk vangt het beeld en vormt het om tot zijn eigen unieke kijk op de werkelijkheid. Henks werk is niet gebonden aan een enkel medium. Dat kan een digitaal werk zijn, uitgeprint op diverse dragers zoals aluminium of plexiglas, het kan een videopresentatie zijn, een poster, een tekening of 3D objecten. Naarmate een werk evolueert wordt duidelijk wat de uiteindelijke vorm moet worden. Dit maakt Henk tot een veelzijdige kunstenaar die continue openstaat voor nieuwe input en werkelijkheden.

Boek je tickets!

Koop tickets voor de Van Gogh Kerk eenvoudig via de website.

Vaste tentoonstelling over Van Gogh

De Van Gogh Kerk vertelt in een vaste tentoonstelling op kleurrijke wijze het verhaal en het belang van Vincents periode in het Brabantse Etten. De familie Van Gogh woonde hier zeven jaar. Hier kreeg Vincent in 1881 op 28-jarige leeftijd zijn allereerste atelier. Hier registreerde hij zich voor het eerst als kunstenaar. Hier is het allemaal begonnen. Etten was een keerpunt in Van Goghs leven. Het verhaal wordt kleurrijk uit de doeken gedaan in de Van Gogh Kerk.

Naast de vaste tentoonstelling zijn bovendien de prachtige beelden van kunstenares Ien Sluyters uit Oisterwijk te bewonderen, alsook de recent verworven drie schilderijen van Henri De Cocker en zes pochoirs van Elsbeth Veerman en schilderijen van Eugenie Stade.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen