Carnaval bij De Nobelaer weer als vanouds

23 feb 2023, 17:29 Cultuur
carmaval muzebal c harry rappagne
Vijf dagen lang stond de grootste zaal van cultuurhuis De Nobelaer in het teken van carnaval. Colabal, Sjansbal, Pyjamabal, Muzebal en 50+ bal, ze waren allemaal terug. Voor het eerst werd carnaval gevierd in het nieuwe pand van De Nobelaer. Samen met partners als PEP Creative Concepts, DJJOZZ, S.C. De Stijloren en Stichting Carnavals Optocht Etten-Leur blikt de Nobelaer terug op een geslaagde eerste editie aan De Parklaan.

Leutige feesten

Voor zowel jong en oud werden in De Nobelaer de leutigste feesten georganiseerd. Jongeren van 8 t/m 13 en 13 t/m 15 jaar sprongen en dansten erop los bij het Colabal en Sjansbal. De allerschattigste plaatjes werden genomen bij het Pyjamabal. Hier konden de allerkleinste carnavalsvierders met de hele familie een feestje komen vieren. Op dinsdagmiddag presenteerde Cees van Aert het 50+ bal waar onder andere Jeanny Nowak, Seniorenhart en Angelique van Elteren optredens verzorgden.
De klapper van ouderwets carnaval vieren bij De Nobelaer was toch wel het Muzebal. 900 feestvierders waren zaterdag weer op de been in het cultuurhuis voor een avond vol leut! Naast DJJOZZ stonden de Alpenzusjes en Party Brigade op het podium.

Onderscheidingen

Voor nieuwe directeur-bestuurder van De Nobelaer Wim Staessens was het zijn eerste carnaval in het Stijlorenrijk. Alle dagen was hij aanwezig om zich helemaal onder te dompelen in het feestgedruis. Dit werd door Prins Thomas III beloond met een onderscheiding. Ook Henrieke Rijken en Ragna Ferwerda werden onderscheiden door S.C. De Stijloren voor al hun inspanningen rondom de organisatie van carnaval in het cultuurhuis. Alaaf!
Na de geslaagde vijf dagen vol leut kan De Nobelaer nu al niet wachten tot carnaval 2024.