Duik in de wereld van AI bij De Nobelaer op donderdag 26 oktober (gratis lezing)

Foto: Myrthe Linssen MvdG

Het is steeds vaker te zien in het nieuws, Artificial Intelligence. Wat is het eigenlijk? Wat kunnen we ermee? En hoe blijft het gebruik ervan veilig? Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen tijdens de gratis lezing Ontdek de wereld van AI van Erdinç Saçan tijdens de Maand van de Geschiedenis bij De Nobelaer Bibliotheek. De lezing is op donderdag 26 oktober om 19:30 uur gratis toegankelijk in de huiskamer van het cultuurhuis. Meld je wel vooraf aan.

De lezing

Tijdens de lezing gaat Erdinç Saçan dieper in op generatieve AI. Hoe is het mogelijk om met deze vorm van AI nieuwe content te creëren, variërend van kunst en muziek tot tekst en beelden? Erdinç legt het allemaal uit, ook vertelt hij over de verschillende soorten AI. Verder neemt hij het publiek mee in de mogelijkheden en beperkingen van AI.

Ontdek de wereld van AI – Door Erdinç Saçan
Do 26 okt | 19:30 uur | De muze | Gratis

Meld je hier aan.

Onze expert en spreker

Erdinç Saçan is docent-onderzoeker bij Fontys ICT. Hij is expert in educational technology, inclusieve artificiële intelligente en generatieve AI. Saçan schrijft boeken, blogs en artikelen over actuele technologische ontwikkelingen en het onderwijs. Hij heeft een passie voor een breed scala aan onderwerpen zoals Artificial Intelligence, marketing, technologische ontwikkelingen, ethiek, privacy en data. Hij was eerder te zien in een uitzending van het Jeugdjournaal over computerkunst en schreef het boek Inclusieve Artificial Intelligence dat gratis te downloaden is via zijn website.

De Maand van de Geschiedenis

Oktober is De Maand van de Geschiedenis en dit jaar is het thema Eureka!. In heel ons land worden activiteiten georganiseerd door o.a. musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele instellingen. Ook De Nobelaer Bibliotheek neemt jaarlijks deel en sluit met een of meerdere activiteiten aan bij het motto Ontdek gisteren, begrijp vandaag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen