Eerste expositie Beeldende Kunst in De Nobelaer geopend

Nyske Blokhuis en Cocky van Zanten tijdens de preview van de expositie in De Nobelaer in Etten-Leur
Nyske Blokhuis en Cocky van Zanten tijdens de preview van de expositie in De Nobelaer in Etten-Leur
Foto: John Verschuren

Dit jaar is de werkgroep ‘Beeldende kunst in De Nobelaer’ van start gegaan. Acht enthousiaste, betrokken inwoners geven met elkaar kleur aan exposities bij De Nobelaer. Kunstenaars uit Etten-Leur en omstreken krijgen de kans om hun werk te tonen aan het grote publiek. Op zaterdag 18 november is de eerste expositie officieel geopend door wethouder Jean-Pierre Schouw. De twee kunstenaars die het spits afbijten zijn Nyske Blokhuis en Cocky van Zanten. De expositie is nog tot het einde van dit jaar te bezichtigen.

Alle getoonde kunstwerken van Nyske Blokhuis en Cocky van Zanten, zijn overigens ook te koop. Iedere zaterdagmiddag zijn de kunstenaars en enkele leden van de werkgroep aanwezig om te vertellen over de geëxposeerde werken.

Over Nyske en Cocky

Nyske Blokhuis begon zes jaar geleden met tekenen en schilderen. Ze raakte al snel gefascineerd door aquarel waarbij techniek hand in hand gaat met toeval en spontaniteit. Ze kijkt graag naar de natuur in het buitengebied van Etten-Leur en alles wat het te bieden heeft. In deze expositie staan de landschappen en vogels uit natuurgebieden Pannenhoef en Rondgors centraal.

Cocky van Zanten tekent al haar hele leven. In deze expositie laat zij een aantal van haar abstracte gouaches zien onder de noemer “geometrisch abstract” in de primaire kleuren geel, blauw en rood. Een gouache is een schilderij dat is geschilderd met dekkende waterverf, waardoor de ondergrond niet meer zichtbaar is.

Foto onderschrift: Nyske Blokhuis en Cocky van Zanten tijdens de preview van de expositie in De Nobelaer in Etten-Leur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen