Brabantse Volksverhalen brengt ode aan rijke vertelcultuur van Brabant

Foto: Brabantse Volksverhalen

Het sprookjesboek “Brabantse Volksverhalen” van Naomi Jansen en Melanie Drent is een ode te aan de rijke vertelcultuur van Noord-Brabant. Een prachtig boek om de fantasie te prikkelen door uit voor te lezen, zelf te lezen en de prachtige illustraties te bekijken.

Na het succes van “Bredase Volksverhalen”, hebben auteur Naomi Jansen en illustrator Melanie Drent het boek “Brabantse Volksverhalen” uitgebracht. Het boek, dat een vervolg is op hun eerdere succes, breidt de focus uit van de stad Breda naar de provincie Noord-Brabant als geheel. Ook Etten-Leur komt meermaals aan bod.

Het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Paul Depla tijdens de goed bezochte boekpresentatie bij Bühne (Sint-Janstraat 11, Breda) op 2 december. De illustraties zijn tot en met 7 januari 2024 hier te bewonderen. Nadat de crowdfunders het boek in ontvangst hebben genomen, is het boek en de illustraties nu ook online te koop.

Brabantse Volksverhalen

In “Brabantse Volksverhalen” blijft Jansen volksverhalen en anekdotes verzamelen die door de eeuwen heen in de regio zijn verteld. Met een unieke twist worden deze verhalen verweven door de belevenissen van drie personages, die de lezer door de rijke geschiedenis en cultuur van Brabant leiden. Hoewel de verhalen met elkaar verweven zijn, kunnen ze ook als losse verhalen worden gelezen, waardoor het boek een flexibele en boeiende leeservaring biedt.

Het boek “Brabantse Volksverhalen” is uitgegeven met een harde kaft en goudfolie bedrukking. Deze luxe afwerking is mogelijk worden gemaakt door middel van een succesvolle crowdfunding-campagne. “Brabantse Volksverhalen” is niet alleen een verhalenboek, maar dient ook als een instrument voor cultuurbehoud. Bestemd voor kinderen vanaf twaalf jaar en iedereen die op zoek is naar een stukje herkenbaarheid, het verbindt, karakteriseert en illustreert Noord-Brabant en bevordert het lezen onder jongeren

Naomi Jansen, MEd (1986), is een gepassioneerde schrijver en eerstegraads docent Nederlands. Naast haar liefde voor het onderwijs, waarin ze sinds 2011 actief is, is schrijven altijd haar passie geweest. Haar eerdere boek “Bredase Volksverhalen” werd met veel succes ontvangen.

Melanie Drent (1980), summa cum laude afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, is bekend om haar gedetailleerde zwart-wit pentekeningen vol humor. Haar werk, dat al vele internationale prijzen heeft gewonnen, verrijkt het boek met haar pentekeningen en geeft de lezer een visuele diepte in de verhalen.

Het boek is te koop via een aantal boekhandels en onderstaande webshop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen